Samsun Valisi İbrahim Şahin, beklenen kar yağışı hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

Vali İbrahim Şahin yaptığı yazılı açıklamasında, '' Bu geceden başlayarak bölgemizin büyük kesiminde etkili olacak olan yoğun kar yağışından Samsun il merkezi ve ilçelerimizin de etkilenmesini beklemekteyiz.

Valiliğimizce Ulaşım, Altyapı, Sağlık, Güvenlik, Meteoroloji ve diğer müdahale faaliyetlerini yürütecek kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerinden oluşan Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi AFAD Koordinasyonu, 22.01.2016 Cuma günü saat 21.00 den itibaren 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmeye başlayacaktır.

Aşırı kar yağışına bağlı gelişmeler, ilgili birimlerin temsilcileri tarafından anlık olarak değerlendirilerek, eş güdüm içerisinde hızlıca çözüme kavuşturulmaya çalışılacaktır.

Bu nedenle, vatandaşlarımız ilimiz içerisinde seyahat etmeden önce meteorolojik raporlar, kar kalınlıkları, kara, deniz, hava ve şehir içi toplu taşımaya ait ulaşım, alt yapı ve yol açma çalışmaları, elektrik kesintileri gibi bilgileri, Valiliğimizce yayınlanacak olan afet ve acil durum raporuna göre değerlendirmeleri menfaatlerine olacaktır.

Bilindiği gibi acil durumlarda hizmet veren haber merkezlerinin asılsız ihbarlarla meşgul edilmemesi gerekmektedir. Özellikle il genelinde aynı zamanda birçok yerde hayatı normale çevirme ile ilgili çalışmalar yürütülürken, haber merkezlerine gerçek olmayan acil yardım ihbarlarının yapılması nedeniyle asıl ihtiyacın olduğu yerde mağduriyetler oluşmaktadır. Bu nedenle acil yardım telefonlarının "yalnızca acil durumlarda" aranması hususunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olması, olası mağduriyetlerin önüne geçecektir.

Değerli Samsunlu hemşerilerimin bu konuya gösterecekleri hassasiyete olan inancımla, yaban ve sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli yardımı esirgememe hususunu hatırlatmak istiyorum.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. dedi.