Parti lokal binasında yapılan toplantıya, TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ferhat Karaoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Arzu Kokaz ve parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda partili katıldı. İlçe Danışma Meclisi Divan Başkanlığına Mehmet Emin Çipiloğlu, katip üyeliklere Arzu Kokaz ve Farhat Karaoğlu, üyeliğe ise Mustafa Akdeniz seçildi. İlçe danışma meclisinin açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, 'Cumhuriyet, milletimizin tarih boyunca en büyük kazanımlarından biri olmuştur. Cumhuriyetin kıymetini her bayramda bir kez daha idrak ediyoruz. Ama bu bayram belki de kuruluşundan bu güne kadar idrak ettiğimiz Cumhuriyet Bayramlarının en anlamlısı olmuştur ve bundan sonrada olmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizin ilanın 93. yıl dönümü kutlu olsun. 15 Temmuz gecesi sonrası daha anlamlı bir toplantı içerisindeyiz. Eğer o gece bu terör örgütünün kalkışması onlar açısından sonuca ulaşmış olsaydı Türkiye'nin bir iç savaşa sürüklenmesi, bölünmesi ve parçalanması gerçekleşecekti ve bizler Cumhuriyet Bayram'ını kutlayamayacaktık. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı çok daha anlamlı kutlandı ve kutlanmaya da her daim devam edecektir.' dedi.
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise KİT Komisyon Başkanlığına seçilen AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'i tebrik ederek sözlerine başladı. 15 Temmuz gibi hain teşebbüslerin bir daha ülkeye musallat olmaması dileklerinde bulunan Gürcan, danışma meclisinin hayırlara vesile olmasını diledi. Konuşmasında büyükşehirden yana vatandaşlardan olumsuz yorumlar aldıklarına değinen Gürcan, bir dahaki seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesini almak için çalışmalara daha fazla ağırlık vereceklerini dile getirdi.
'Çevre yolu yaz aylarında bitecek'
Ülkede bir yandan şeytan taşladıklarını bir yandan ise hizmet üretme ve eserler yapmalarının birilerini rahatsız ettiğinin altını çizen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise Amerika'da yapılacak seçimlerin dünya için önemli bir rol oynadığına işaret etti. Milletvekili Recai Berber, Akhisar çevre yolunun gelecek yıl yaz aylarında bitirileceğini müjdesini vererek, Akhisar'ın hizmetine sunacaklarını kaydetti. Akhisar çevresindeki bazı projelerin ise müteahhit firmalar tarafından geciktirildiğini dile getiren Berber, bunları da en kısa sürede bitirmeyi planladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından ilçe meclis toplantısına basına kapalı devam edildi.

AK Parti Akhisar İlçe Danışma Meclis Toplantısı yapıldı