Canik'te 2015-2016 eğitim dönemini tamamlayan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, karne heyecanı yaşadı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç de, Fatih İmam-Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı. Okulun konferans salonunda düzenlenen ve Okul Müdürü Zekeriya Özkan, okul idarecileri ve öğretmenlerin de katıldığı törende öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Başkan Genç, Diyarbakır'da PKK tarafından bir okulun bahçesine düzenlenen saldırıyı kınadı.

'EL ATOMU, BİZİMKİLER VATANI BÖLER'

Törende yaptığı konuşmada Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri hep birlikte takip ettiklerini belirten Genç, "Burada çocuklarımız huzur içerisinde karnelerini alıyor. Fakat birçok ilimiz için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Bugün Diyarbakır'da bir okulun bahçesine bomba atıldı. 5 yavrumuz yaralandı. Bu alçak saldırıyı nefretle kınıyorum. Üstad Necip Fazıl Kısakürek der ki, 'Elin adamı okur atomu böler, bizimkiler okur vatanı böler.' Bunların tek derdi vatanı bölmek" dedi.

'HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİLER'

Akademisyenlerin imza attığı bildiri konusuna da değinen Genç, "Bir hafta önce de akademisyen adı altında Türkiye'nin pek çok üniversitesinden 1128 kişi, öğrencilere dahi bomba atacak kadar gözü dönmüş terör örgütünün bu hain saldırılarını görmezden gelerek, bu milletin güvenliğini, barışını, huzurunu sağlayan güvenlik güçlerimizi, polisimizi, askerimizi suçlayan bildirinin altına imza atmıştır. Bu akademisyenleri sadece kınamak değil, hakim ve savcıların bir an evvel, beklemeden, çocuklarımızın zehirlenmesine müsaade etmeden hukukun önünde hesap vermelerini sağlamalıdır" diye konuştu.

Törende karne dağıtan ve başarılı öğrencilere hediye veren Başkan Osman Genç, ayrıca yarıyıl tatilini başlatan kapanış zilini de çaldı.