AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya Milletvekili Altunyaldız başta olmak üzere İl Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Özkaya, Uğur Erdoğan ile yazılı ve görsel basın mensupları katıldı.
Konya'yı denizle buluşturmayı önemsediklerini anlatan Milletvekili Altunyaldız, Alacabel Tüneli'nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini söyledi. Lojistik Köy Projesi'ni bu bağlamda çok önemsediklerini söyleyen Altunyaldız, 'Bu proje ile birlikte Konya, şehrimizde üretilen tüm ürünler için bir üretim, toplama ve dağıtım merkezi haline gelecek. Lojistikte başarılı olan ülkeler daha rekabetçi olur ve ekonomik başarıları artar. Dolayısıyla 1 Aralık'ta ihaleye çıkıyoruz. 200 Milyon TL'ye mal olacak bu yatırımın Konya'yı rekabette ileriye taşıyacağını düşünüyoruz. Bu projenin 2018 sonu veya 2019'un başında hizmete gireceğini planlıyoruz' dedi.
Yeni Hızlı Tren Garı Projesi
Yapılacak olan 'Yeni Hızlı Tren Garı Projesi' için kazı çalışmalarının başladığını belirten Altunyaldız, 'Yıkım işlerinde de sona yaklaşıldı. İnşa çalışmaları inşallah önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu proje de yine 2018 sonu veya 2019'un başında hizmete gireceğini planlıyoruz. Bu bağlamda Hızlı Tren Garı da Konya'nın yolcu taşımacılığında önemli rol oynamaya devam edecek. Metro hattının da bitmesi ile birlikte Konya, ulaşımda önemli bir konuma gelecektir' ifadelerini kullandı.
Güneş Enerjisi Yatırımı
Güneş enerjisi yatırımı ile ilgili de Konya'nın bir defada alabileceği en yüksek yatırımı almış olduğunun alını çizen Milletvekili Altunyaldız, 'Bu proje ile Konya, 1,3 milyar dolarlık yatırım bedeli alıyor. Bu yatırımın 1 milyar dolar'ı güneş enerjisi yatırımı, geriye kalan 300 milyon doları da güneş enerjisi endüstrisinin Konya'da oluşturulmasına yönelik yatırımlardır. Bu proje ile birlikte Konya aynı zamanda güneş enerjisi endüstrisinin de bir merkezi haline gelmiş oluyor. Toplam bin kişinin istihdam edileceği bu yatırım, gerçekten de Konya'yı çok ileriye taşıyacaktır. Bu proje ile 1,7 milyar kilowat saatlik elektrik üretimi söz konusu. Yani binlerce hanenin elektrik tüketimini sağlayacak' şeklide konuştu.
Yeni Çevre Yolu
Konya Çevre Yolu yapımının da son hızla devam ettiğine ve bu kapsamda 20 kilometrelik kısmın 17 kilometresi tamamlandığını belirten Altunyaldız, '2017'nin ilk çeyreğinde bu aksın tamamı bitmiş olacak. Karaman - Aksaray - Ereğli - Adana - Afyon aksındaki kalan 46 kilometrelik kısmının ihalesi de bu yılın sonunda yapılmış olacak. Diğer aksın yani Afyon - Seydişehir - Karaman'ın proje çalışması devam ediyor. Yol, 3 şerit geliş 3 şehit gidiş toplamda 6 şeritli. Ben de gittim ve yerinde inceledim. Oldukça geniş, güvenli ve konforlu' diye konuştu.
Ticari İşletmelerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı
Ticari İşletmelerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı'nın TBMM Başkanlığı'ndan geçirildiğini ve kanunun yasalaştığını anlatan Altunyaldız, 'Bu yeni düzenleme ile taşınır varlıkları konu edinen işlemlerde rehin hakkının tesisine, rehin hakkının üçüncü kişilere karşı hüküm ifade etmesine, Rehinli Taşınır Sicili'ne, rehinli alacaklılar arasında öncelik hakkının belirlenmesine, tarafların ve üçüncü kişilerin hak ve yükümlülüklerine, rehin hakkının kullanımı ile rehinli işlemlere ilişkin diğer usul ve esasları düzenliyor. Bir borca güvence teşkil etmek üzere kurulan ve konusu tasarıda sayılan taşınır varlıklar olan rehinli işlemlere uygulanacak olan tasarı, sermaye piyasası araçları ile türev araçlara ilişkin finansal sözleşmeleri konu edinen rehin sözleşmeleri ile mevduat rehinine uygulanmayacak' dedi.
Başkanlık sistemi ile ilgili de konuşan Altunyaldız, 'Üniter devlet yapısına zarar vermeden bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesi korunuyor. Bu konudaki çalışmalar biter bitmez Sayın Başbakanımız muhalefet parti liderleri ile görüşecek ve çalışma Meclis'e gelecek. Yeni sistem, bürokratik, askeri ve yargı vesayetinin son bulacağı; ülke kaderinin seçilmişler eliyle tayin edileceği bir dönemin tescili anlamına geliyor' ifadelerini kullandı.

Milletvekili Altunyaldız’dan gündem değerlendirmesi