Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Samsun'da turizm işletme belgeli otellerde teknik ve hijyenik açıdan gıda kriterlerine özenle uyan kurumlara 'Mavi Yıldız' ödülünü vermekten gurur duyduklarını söyledi.

SAMSUN İÇİN ARTI DEĞER
İşletmelerin uygulamaya ilgi göstermelerinden dolayı memnun olduklarını ifade eden Güven, ''Şu anda 5 tane turizm belgeli otelimizden müracaat var. Bir tanesinin belgesini verdik, iki tanesinin de inceleme işlemleri bitti ve belgelerini vereceğiz. Kendi kalitesini ortaya koymuş ve gıda güvenliği sistemine tamamen uyumunu sağlamış işletmelerimize bu belgeyi vermekten gurur duyuyoruz. İlimiz için artı bir değer olacak uygulama. Bu belgeyi vermekle biz vatandaş için kurumu ayrıca denetlemiş oluyoruz. Henüz Samsun'da yeni olsa da, otel yönetimleriyle görüştüğümüzde aldığımız tepkiler çok olumlu'' diye konuştu.

KALİTE YÜKSELİYOR
Belgenin Samsun Valiliği ile birlikte oluşturulan komisyonca uzun denetimlerden sonra verildiğini kaydeden Güven şunları söyledi: ''Biz işletmelerimize zaten rutin denetimlerimizi yapıyoruz, ancak Mavi Yıldız ödülünde ekstra birçok konuyu inceliyoruz. Diğer işletmelerimizin de sanki Mavi Yıldız sertifikası alacakmış gibi kendilerini düzenlemeleri, güvenirlikleri açısından faydalı olacak. Böyleceşehrimizdeki tüm işletmelerin kalite koşulları yükselecek. İşletmelerimiz gıda güvenlik sistemi içerisinde asgari şartları değil de, Mavi Yıldız şartlarını yerine getirdiğinde piyasaya karşı kendi farklarını ortaya koyacaklar.''

Zerrin SOMUNCU