FETÖ mağduru işadamları arasında yer alan ve yaklaşık 2.5 yıldır yurtdışında bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, yurda döner dönmez isminden söz ettirmeye başladı. İhanet çetesinin elinden alınan Koza ipek Grubu'nun madenlerine talip olduğunu açıklayan Samsunlu işadamı Öztürk, halka açık 3 şirketi satın almak için protokol imzaladı.

PROTOKOL İMZALANDI
Galip Öztürk Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Euro Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin her biri 1 TL nominal bedelli toplam 67.114 TL tutarındaki 67.114 adet imtiyazlı A Grubu nama yazılı hissenin tamamının, Euro Trend Yatırım Ortaklığı'nın her biri 1TL nominal bedelli toplam 107.000 TL tutarındaki 107.000 adet imtiyazlı A Grubu nama yazılı hissenin tamamının, Euro Kapital Yatırım Ortaklığı'nın her biri 1TL nominal bedelli toplam 100.000 TL tutarındaki 100.000 adet imtiyazlı A Grubu nama yazılı hissenin tamamının Galip Öztürk Turizm Yatırımları A.Ş. tarafından satın alınması amacıyla 29 Ekim 2016 tarihinde protokol imzalandığı bildirildi.

YÖNETİM KURULUNA YETKİ VERİLDİ
Yapılan açıklamada, konuya ilişkin olarak payların devrinin gerçekleşmesi için SPK'ya ve gerekli diğer resmi mercilere başvuruda bulunulması ve bu işlemler için yönetim kurulunun yetkilendirilmesine karar verildiği de belirtildi.