Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının ilk yarıyılının sorunlar yığınıyla sona erdiğini ileri sürdü.

Kuruoğlu, "Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitimin sorunları çözmek için daha çok çaba sarfetmesi, okulları kaderleriyle baş başa bırakmak yerine, okulların acil bekleyen sorunlarına eğilmesi, eğitimin ve eğitim çalışanlarının önceliklerini iyi belirlemesi ve bu minvalde icraat yapması hepimizin en büyük beklentisidir" dedi.

KİMDEN NE KAÇIRILIYOR?
Kuruoğlu, okullarda torpil, yandaş ve ehil olmayan yöneticiler nedeniyle çalışma barışının bozulduğunu, verimlilik ve kalitenin hızla düşüş gösterdiğini savundu. Kuruoğlu, "İki yıllık süreçte yaşanılan insan kıyımı adam kayırma torpilin sonucunda Samsun'da eğitimde bir arpa boyu yol kat edilememiştir. Bir yandaş müdür yardımcısı veya yandaş bir müdür atamak için binlerce öğrencinin hayatı ile oynanmaktadır. Soruşturmalar artmış, adam kayırma had safhaya varmış, torpil Milli Eğitimin her zerresine sinmiştir. Hatta okullarda insanların hayatlarıyla oynanmaya varacak kumpaslar tertip edilmeye başlanmıştır. Şeffaflık ortadan kaldırılmıştır. On yıldır ulaşımı sağlanan belgeler ve listeler son iki yıldır gizlenmektedir. Çok sayıda öğretmenin resen yeri değiştirilmiştir. Atamaların şeffaf olup olmadığının belli olması için İl genelinde norm fazlası olan öğretmenlerin listesi ve puanları yayınlanmamıştır. Kimden ne kaçırılmaktadır. Kimden ne gizlenmektedir. Öğretmenlerin moral motivasyonu bozulmuştur" diye konuştu.