BAKA olağan toplantısı Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Antalya Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Münir Karaloğlu, Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nda alınacak kararların Antalya, Isparta ve Burdur illeri için hayırlı olmasını diledi. BAKA'dan daha önce destek alan firmaların taleplerinin toplantıda görüşüleceğini belirten Vali Karaloğlu, 2016 Mali Destek Programında Antalya, Burdur ve Isparta'da desteklemeye karar verilen firmaların Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olup olmadıkları konusunun araştırıldığını belirterek 'FETÖ ile bağlantılı olanlar varsa onları yönetim kurulunda görüşüp bir karara bağlayacağız' dedi. BAKA'da FETÖ ile bağlantıları nedeniyle daha önce 15 kişinin sözleşmesinin iptal edildiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, şöyle devam etti:
'Çalışmalarımız devam ediyor, bugün de yine bu konuyu yönetim kurulunda görüşeceğiz. Belki bu listeye birkaç çalışanın eklenme ihtimali var. Bu ne kadar daha sürecek? Arınma süreci bitinceye kadar, Ajansın içindeki FETÖ ile irtibatlı bütün kişiler temizleninceye kadar bu işe devam edeceğiz. Çalışma bittikçe karar veriyoruz, bir yanlış da yapmak istemiyoruz. Araştırmaları ince eleyip sık dokuyoruz. Bugüne kadar aldığımız kararlarla gönlümüz mutmain. Bundan sonra da mutmain oldukça bu kararları paylaşacağız. Alacağımız kararların 3 ile de hayırlı olmasını temenni ediyorum.'
Toplantıya Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci ile uzmanlar katıldı.

Kalkınma ajanslarında FETÖ hassasiyeti