AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Reşat Keleş ve Selim Şahin ile birlikte, AK Parti Bafra İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Bafra İlçe teşkilatıyla bir araya gelen İl Başkanı Göksel, Samsun'daki teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ülke gündemini de değerlendiren Göksel, 'Yurdumuzun dört bir yanı ateş çemberi. Ülkemizi de tehdit eden unsurlar var. Bu unsurlarla her alanda mücadelemiz sürecek. Allah güvenlik güçlerimize kuvvet versin' diye konuştu.

'Darbeye darbe yapan bir milletiz'

Türk milletinin 15 Temmuz'da dünya tarihine geçtiğini söyleyen İl Başkanı Göksel, '15 Temmuz'da milletimiz, canla başla demokrasi ve hürriyet mücadelesi verdi. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Allah'a şükürler olsun ki, asker üniformalı vatan hainleri, milletimizin dirayeti sayesinde darbe girişiminde başarılı olamadılar. Darbeye darbe yapan millet olarak dünya tarihine geçtik. İşte bize gerekli olanda bu birlik ve beraberliktir. 15 Temmuz Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler dileriz' şeklinde konuştu.

'Milletimiz sessiz kalmaz'

Türkiye'nin mazlum milletlerin yanında olduğunu belirten Göksel, 'Türkiye seyreden değil, olaylara bizzat nüfuz eden bizzat olayları yönlendiren ülke olmalıdır. Biz tüm unsurlarımızla bu coğrafyada söz sahibi olmak için her şeyi yapıyoruz. Avrupa Birliği'ne katılmak için her şeyi yapıyoruz. Ama AB bize verdiği sözleri yerine getirmiyorsa, biz kendi işimize bakarız. Sınırlarımızın içerisindeki terör unsurları ıslah olmuyorlarsa, demir yumruk gibi kafalarına ineriz. Musul'da bir dert varsa Musul'a girer, oradaki derdi çözeriz. Suriye'de bir problem varsa, biz Suriye'deki problemi bizzat oraya gider çözeriz. Türkiye, kimseden herhangi bir şey beklemeden, kendi problemlerini kendisi çözmekle mükelleftir. İçeriden darbe girişimine girişen olursa, milletimiz topyekun bu darbe girişimine karşı tek yumruk olur. Bizim bundan sonra yapacağımız her iş, Türkiye'nin menfaatleri ve milletimizin refahı doğrultusunda olacaktır. Türk Milleti kendine yapılacak herhangi bir haksızlık karşısında asla sessiz kalmayacaktır' ifadelerini kullandı.

'Millileşmemiz gerekir'

'Ülkemiz için en önemli gündem maddesi millileşme hamlesidir' diyen Göksel şöyle devam etti: 'Hükümetimiz ve güvenlik güçlerimiz ülke içinde ve sınır dışında çok ciddi mücadeleler vermektedir. Terör örgütleri ile olan mücadelemizde şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz ülkemizi tehdit eden tüm unsurlarla sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah bu mücadelemizde bizlere ve güvenlik güçlerimize kuvvet versin. Bu mücadeleleri sürdürürken milli unsurları kullanmamız gerekmektedir. Milli silahımız olan insansız hava aracımız Bayraktar'ın terör unsurlarına karşı verdiği mücadeleyi gördük. Ayrıca milli piyade silahımızı da ürettik. Şimdi sırada milli uçağımız ve helikopterimiz var. Oların da test çalışmaları sürüyor. Milli insansız hava aracımız Bayraktar ile birçok terörist etkisiz hale getirildi. Yapmamız gereken tam da budur. Millileşmek ve milli silahlarımızı üretmektir.'

'Bu bir oyundur'

AK Parti içerisinde FETÖ'cü bulunduğu söylentilerinin, FETÖ'nün bir oyunu olduğunu dile getiren Göksel, 'FETÖ ile mücadelemiz her alanda sürmektedir. Teşkilatlarımızı zedelemek amacıyla 'AK Parti'nin içerisinde FETÖ'cüler var, her yerde temizlik yaptınız da kendi içinizde temizlik yapmadınız' sözlerini duyuyorsunuz ve okuyorsunuzdur. Biz teşkilatımızı 17-25 Aralık'tan sonra kurduk. Bu nedenle teşkilatımız içerisinde FETÖ'cü yok. Biz teşkilatlarımızı buna göre kurduk. Ama sızmalar da olmuş olabilir. Eğer böyle bir sızma varsa ve elinde belgesi olan varsa bize bildirin, biz de gereğini yapalım. Unutulmamalıdır ki, bu FETÖ'cülerin işi sulandırmak ve teşkilatlarımızı yıpratmak için yürüttükleri bir oyundur' şeklinde konuştu.

'Çok çalışacağız'

'AK Parti davası, hepimizin davasıdır' diyen Göksel, sözlerini şöyle tamamladı: 'Biz bu davaya sahip çıkmak ve milletimize hizmet etmek amacıyla buralara geldik. Bizim başka bir düşüncemiz yok. Amacımız ülkemizi, milletimizi ve davamızı yüceltmektir. Biz hizmet hareketiyiz. Hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin hizmetleri de hızla devam ediyor. Yeni Anayasa çalışmaları da devam ediyor. Yeni Anayasa taslağı en kısa sürede meclise sunulacak. Bu taslak meclisten 330 oy da alsa, 367 oy da alsa milletimize gideceğiz. Milletimize 'Siz yeni anayasayı istiyor musunuz?' diye soracağız. Yani önümüzde bir referandum görünüyor. Yeni anayasa, bizim 2023 hedeflerimize ulaşmamıza çok büyük katkı sağlayacak. Şu anda kişi başına düşen mili gelirimiz, 10 bin dolar seviyelerinde. Bizim hedefimiz Yeni Türkiye'de, 2023'te kişi başına düşen milli gelirimizi 25 bin 30 bin dolar seviyelerine çıkartmaktır. Yeni anayasa işte bu hedefimize bizi daha da yaklaştıracaktır. Biz şimdiden saha çalışmalarımızı hızlandırmalıyız. Alanı boş bırakmayacağız. Çünkü karar verme organı millettir. Önümüzdeki yeni anayasa referandumu için esnafımızla, işçimizle, derneklerle ve STK'larla kısacası milletimizle iç içe olmamız gerekmektedir. Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sistemi de gündeme gelecek. Yeni anayasa ve başkanlık sistemini daha detaylı anlatmak adına çalışmalar yapılıyor. İl genelinde yeni anayasayı anlatmak için, hem teşkilatımız hem de genel merkezimiz tarafından görevlendirilecek değerli konuşmacılar, sistemi en ince ayrıntısına kadar anlatacaklar. Biz 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olan Yeni Türkiye'nin önünün yeni anayasa ile daha da açılacağına inanıyoruz. Eğer milletimiz de buna inanmışsa olası bir referandumda en doğru kararı verecektir. Bizler de sahada en iyi şekilde çalışarak, yeni anayasayı en iyi şekilde etrafımıza anlatarak, ülkemizin büyümesine ve yükselişine katkı sağlayacağız.'