2007-2013 yılları arasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski Genel Sekreter Kenan Şara ve eski Büyükşehir Başkanvekili Adnan Bahadır'ın da aralarında bulunduğu 49 kişi 'rüşvet almak ve vermek, icbar suretiyle irtikap' gibi suçlamalarla yargılanmıştı.

A Takımı Davası olarak bilinen ve 6,5 yıl süren dava, şikayetçi kalmadığı gerekçesiyle beraatla sonuçlanmıştı. Yargıtay Başsavcılığı'nın itirazıyla yeniden açılan dosya dün Samsun Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görüldü. Mahkemeye sadece Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın avukatı Ethem Özturan katıldı.

SUÇLAMALAR DÜŞTÜ
Mahkeme Heyeti, dosyayı inceledikten sonra Kenan Şara'nın yaklaşık bir sene önce vefat ettiğini bu nedenle de hakkındaki suçlamaların düştüğünü belirtti. Heyet, diğer sanıklar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Adnan Bahadır hakkında birçok suçlamanın olduğunu, sanıkların en son 2007 yılında savunma yaptıklarını ifade etti. Heyet, sanıklarla ilgili suçlamalardaki zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek davayı düşürdü.

Zeynep Irmak ÖCAL