Hakkari'nin Dağlıca ilçesi Hisar Dağı'nda PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç'un cenazesi, Ankara'nın Haymana ilçesindeki Yaprakbayırı köyündeki evlerine getirildi. Aile yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşları döktü. Şehidin kuzeni Gülbeyaz Koç ise törendeki bir askerin omzuna yaslanıp ağladı. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, 'şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir' ve 'kahrolsun PKK' sloganları eşliğinde Yaprakbayırı Camiine getirildi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ali Babacan, Jülide Saraçoğlu ve Murat Alparslan, Ankara Valisi Ercan Topaca, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin babası Selahattin, annesi Halime, kız kardeşi Pınar ve erkek kardeşleri Serdar, Murat, Cemil ve Yusuf Koç taziyeleri kabul etti. Şehit Piyade Uzman Çavuş'un cenazesinde Kürtçe ağıtlar yükseldi.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda Yaprakbayırı Mezarlığı'na götürülüp toprağa verildi.
Şehidin kardeşlerinden teröre lanet
Şehidin kardeşi Cemil Koç, 'Vatan sağ olsun. Bin İsmail feda olsun. Bugün bizi askere alsınlar gideriz. İki gün önce konuştum 'abi hakkını helal et' dedi. Demek ki anlına yazılmış, kaderinde bu varmış. Milletimizin başı sağ olsun. 1 ay sonra kız istemeye gidilecekti. 'Ben gelmeden istemeyin' dedi' diye konuştu.
Şehidin abisi Serdar Koç, şehidin askere severek gittiğini belirterek, 'Biz 3 kardeş doğuda yaptık görevimizi. Hepimiz severek gittik. Vatana feda olsun. Hainler sevinmesin. Hainlerin Allah belasını versin. O hainler bizim birliğimizi bozmaya çalışıyor. Biz birlik olacağız ki onlar sevinmesin. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Hepimiz kardeşiz' ifadelerini kullandı.
Şehidin dayısı Hakan Kavalcı ise, 'Ateş düştüğü yeri yakar. Biz Kürt'üz. Kürt Kürt'ü vurur mu? vurmaz. Ama biz bu vatan için varız. Bir İsmail gittiyse bin İsmail gelir. Vatan sağ olsun. Kürt Türk kardeştir PKK kalleştir' şeklinde konuştu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş İsmail Koç son yolculuğuna uğurlandı