Kardeş belediye Beja'yı Çorum'da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 'Türkiye'nin Tunus'la hem tarihi hem de inanç bağı bulunmaktadır. Dünyada çok az toplum arasında bu tür güçlü bağlar bulunmaktadır. Tunus da Türkiye ile böyle güçlü bağ kuran iki kardeş ülkedir. Tunus, İslam ülkeleri içerisinde gelecek vaat eden ülkelerden birisidir. Bağlarımızın güçlendirilmesi için Türkiye olarak da, Çorum Belediyesi olarak da elimizden geleni yapacağız. Kardeşlerimizle, dostlarımızla olmak bizlere mutluluk veriyor' dedi.
Belediyecilik alanında yaptıkları çalışmalarla Türkiye'de sayılı belediyeler arasında yer aldıklarına vurgulayan Başkan Külcü, 'Sosyal belediyecilik alanında yaptığımız projelerimizle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve başbakanımızdan ödül aldık. Bize ödüller kazandıran tecrübelerimizi Beja ile paylaşmak bizi mutlu edecektir.'şeklinde konuştu.
Tunus'tan gelen misafirlerine Türk kahvesi ikram eden Başkan Külcü, heyetin üç gün Çorum'da misafir olacağını belirterek, 'Tunus'tan gelen heyete Çorum'u ve Çorum Belediyesi'nin faaliyetlerini tanıtan bir sunum yapılacak. Daha sonra heyet Çorum Belediyesi'nin projelerini yerinde inceleyerek, Çorum'un tarihi, dini ve doğal güzelliklerini tanıyacak.' ifadelerini kullandı.
'İki ülkenin kardeşliğinden gurur duyuyoruz
Beja Belediye Başkanı Ahlem Arfoui, iki ülkenin kardeşliğinden Tunus halkı olarak gurur duyduklarını belirterek, 'Sizlerin burada yaptığı çalışmaları incelemek için Çorum'a geldik. Kardeş belediyemiz olduğunuz için sizleri Tunus'tan takip ediyoruz. Çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Çorum'da yaptığınız projeleri Beja şehrimizde de örnek olarak uygulamak istiyoruz. İlişkilerimizi daha da güçlendirerek birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Tunus'ta sizleri de görmek bizleri mutlu edecektir. İki ülke arasında ilişkilerin daha iyi olması için elimizden gelen çalışmaları yapacağız' şeklinde konuştu.
'15 Temmuz gecesi biz hiç uyumadık'
15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini hatırlatan Beja Belediye Başkanı Ahlem Arfoui, o gece Türk milletinin sokaklara çıkması gibi kendilerinin de Tunus'ta sabaha kadar hiç uyumadığını söyledi.
Türkiye'ye gelmek için hazırda beklediklerini vurgulayan Başkan Ahlem Arfoui, 'Türk milleti, bu kalkışmaya gereken en güzel cevabı verdi. Tunus'un gelişmesine, büyümesine en çok Türkiye destek vermektedir. Bizler her zaman Türkiye'nin yanında olmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Beja Belediye Başkanı Ahlem Arfoui Çorum’da