Uludağ'ın 1980'li yıllarda dünya markası haline geldiğini ifade eden Mehmet Akkuş, 'Ama 2000'li yıllarda ise Uludağ'ın üstü örtüldü. Şu anda diğer kayak merkezleri bizim önümüze geçti. Biz hala buna anlam veremiyoruz. Uludağ'ı tekrar marka haline getirmek için çalışıyoruz. Devlet yetkililerinden yatırım için yardım bekliyoruz. 4 mevsim Uludağ'ın çalışması gerekiyor' dedi.
Yeni bazı yatırımların Uludağ'a değer kattığını ifade eden Akkuş, 'Oteller, kafeler ve günübirlik mekanlar kış sezonuna hazırlıklarını tamamladı. Yapılan bazı yatırımlar çok nezih oldu. Bunun gibi yatırımların devamının gelmesi gerekiyor. Bunun için tanıtımın ve yatırım çok mühim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan 7 yıl evvel Davos Ekonomi Zirvesi'nde 'One minute' ile dünyaya seslendi. Davos'tan döndükten sonra Uludağ'ı da Davos yapacağını söyledi. Ama aradan geçen zaman zarfında yatırımlar konusunda adımlar atılmadı. Yeni yeni adımlar atılıyor. Rus turistler bu yıl rezarvasyon yaptırmaya başladılar. Bu yıl Rus turistlerden talep patlaması bekliyoruz. İki ülke ilişkileri eskisinden daha iyi bir sürece girdi. Bunun için Erdoğan'ı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Uludağ'a davet ediyorum. Bir Davos programı da burada yapalım' diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Rusya'dan çok ciddi taleplerin olduğunu ifade eden Akkuş, 'Uludağ olarak Rusya pazarını tekrar kazanmak istiyoruz. Yılbaşı, Sömestri ve kış sezonu için şuanda rezervasyonlar başlamış durumda. Ruslar bizim en önemli misafirlerimiz' şeklinde konuştu.

Uludağ’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus Lider Putin’e davet var