AK Parti'nin Meclis gündemine getireceği başkanlık sistemi tartışmaları sürerken Samsun'daki vatandaşlar da bu konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Samsun'da yaşayan vatandaşların bazıları başkanlık sistemine şiddetle karşı çıkarken, bazıları da Türkiye'nin geleceği için olumlu olacağını söyledi.

PADİŞAHLIK İSTEMİYORUZ
İsmail Şahin: Başkanlık sistemin sadece başkanlık olarak söylüyorlar. Başkanlığı savunanlar dahi bilgi sahibi değiller. Başkanlık Sistemi'nin içeriğini vatandaşa anlatmamalılar. Sonra bu ülkede parlamenter sistemde revize edilecek bir takım sorunlar varsa gelin biz bunları revize edelim. Açlık, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve şehitler gibi bu memleketin ciddi sorunları var. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te bir takım sıkıntılar varsa gelin hep beraber bunu çözelim. Biz padişahlık istemiyoruz. Biz demokrasiden yanayız. Ben kesinlikle başkanlık sistemini istemiyorum.

HALK KORKUYOR
İsmail Türkyemez: Biz yolumuzda devam edip gidiyoruz. Ne lüzum var bu sisteme. Bizim zaten Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız var. Ne gerek var milleti tedirgin ediyorlar. Halk korkuyor. Benim etrafımdaki kimse bu sistemi istemiyor. Ben başkanlık sistemine karşıyım.

HALK KARAR VERECEK
Zekeriya Zor: Başkanlık sistemini onaylasak da onaylamasak da bu olacak gibi geliyor. Çünkü sistem bu yöne doğru kaymış durumda. Yakın bir zamanda referandum gözüküyor. Artık halk ne karar verirse o olacak. Bizim için hayırlısı ne ise o olsun.

CUMHURİYETTEN MEMNUNUM
Feridun Yıldız: Bir vatandaş olarak bilgilendirilmediğimiz bir şeyden dolayı ne söyleyebilirim. Her şeyden önce bu ülkenin bu konuyla ilgili bilgilendirilmesi lazım. Ayrıca bu ülkenin birçok problemi var. Birincisi işsizlik ikincisi ise üretim yok bu kadar sıkıntılı bir ülkede yaşıyorken ben başkanlık sistemini düşünmek bile istemiyorum. Ben emekliyim ama iyi bir yaşam standardım yok. Bir de ülkemin gençlerine çok üzülüyorum onların daha çok yolu var. Demem o ki ben Cumhuriyetten memnunum tek adamlık taraftarı değilim.

TÜRKİYE DAHA KÖTÜ OLUR
Mustafa Sağlam: Başkanlık sistemi şuan var. Başkan zaten var. Başkan ne derse o oluyor. Başkanlık Sistemi sadece formalite. Başkanlık Sistemi olursa Türkiye daha kötü olur. Ben bu sisteme karşıyım.

ÜLKEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ
Cemalletin Bayramoğlu: Fikir olarak ben karşıyım. Oturmuş bir sistemimiz var. Başkanlık sisteminin Türkiye'ye çok bir şey kazandıracağını sanmıyorum. Halkın büyük bir bölümü siyasi tercihini yapmış durumdadır. Yani siz ne yaparsanız bu vatandaşın fikrini çeviremezsiniz.

ERDOĞAN, ALLAH'IN HEDİYESİ
Cevat Bayındır: Başkanlık Sistemi'ni diğer ülkelerden gördüğümüz örneklerle az çok biliyoruz. Bu sistemin Türkiye'ye çok yakışacağından eminim. İşlerin hızlanması açısından bize Allah'ın bir hediyesi var. O da sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Onun sayesinde biz çok iyi yerlere geleceğiz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmasaydı bu kötü günleri nasıl geçirdik.

NE YAPIYORSA DOĞRU
İbrahim Saraçoğlu: Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyorsa doğru yapıyordur. Türkiye'nin medarı iftiharı odur. Sayın Cumhurbaşkanımız Allah'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir lütfudur.

ERDOĞAN'I ÇOK SEVİYORUM
Yaşar İnasır: Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Eğer bu sistemin başında o olacaksa istiyorum.

OYUM EVET
Metin Şenocak: Şuan Başkanlık Sistemi ile ilgili oy kullanılırsa oyum evet olur. Bunun gerekçesi ise istikrar diyorum. Ülke ekonomi, sağlık, kültür ve eğitim açısından daha uygun olacağını düşünüyorum.

BAŞKANLIKLA TERÖR BİTER
Ayten Yahşi: Başkanlık Sistemi'ni çok olumlu buluyorum. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. O hep kalsın. Belki bu sayede şehitlerimiz olmaz. Terör olayı kalkar. Çünkü ülkede askerimiz kalmadı gencecik yaşta şehit oluyorlar. Ben çok üzülüyorum.

TEK KİŞİ MÜKEMMEL OLUR
Sabri Bakacak: Her yönüyle olumlu bir tercih olacaktır. Ben Başkanlık Sistemi'nin olduğu ülkelerde de bulundum. Bir ülkede tek elden, tek bir kişinin icraatları daha mükemmel olur. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapar.

Dilber BAHADIR