Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, Haberaks TV'de yayımlanan Taraftarın Sesi programına katıldı.

Başkan Tutu, tüm eleştirilere cevap verirken, Ekigho ve Ivanov'un takımda tutulmamasıyla ilgili, "Ya onlar takımda kalacaktı, ya da en az 6 puan silinecekti" dedi

BİLMEDİKLERİMİZ VARMIŞ


Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, Haberaks TV'de yayımlanan Taraftarın Sesi programının konuğuydu. Selamet Atlı ve Hüseyin Karataş'ın sorularını cevaplayan Başkan Tutu, sezon başında bu zamana kadar tüm yaşananlara açıklık getirdi. Başkan Tutu, şunları söyledi: "Kulübün içinde bulunduğu sıkıntıları bilen ve Samsunspor'la yaşayan bir yönetim olarak göreve geldik. O gün herşeyi biliyoruz dedik. Ancak bilemediğimiz şeyler de varmış. Sezon başı transfer yasağı cezamız olduğu için elimizdeki kadroyu en iyi şekilde planlamamız gerekiyordu. O dönem başka sıkıntılar da gün yüzüne çıkınca, bazı noktalarda eksik kaldık."

-6 PUAN SİLME CEZASI
"Sezon başı FIFA'da olan ve çözülmediği takdirde her dosya başına 6'şar puan silme cezalarının geleceği konular vardı. Bir yandan onları çözmek, diğer yandan TFF Ulusal Lisans alarak 3 puan cezası gelmemesi, diğer yandan da mevcut kadroyu korumak için çalışmalar yürüttük. Ekigho ve Ivanov konusu birbirinden farklı olsa da, aynı kapıya çıkıyor. Ekigho'ya ödeme günü geldiğinde 6'şar puan silme cezası almamamız için Bahia, Voldamiro, Fink ve Pal Lazar'a da ödeme yapmamız gerekiyordu. Biz ilk olarak puan silinmesin diye uğraştık ve yapılandırılmış borçları ödedik. Ekigho'ya da şartlar sunduk kabul etmedi."

EKİGHO- IVANOV KONUSU
"Yönetim kurulu olarak kısa vadeli şahsi çeklerimizi verip Ekigho'yu tutmak istedik. Ekigho'da kendince haklı sebeplerle kabul edemeyeceğini ve ayrılmak istediğini bize iletti. Ardından Ankara'ya gitti, bende peşinden gidip konuştum ama o kararını vermişti. Aynı şekilde Ivanov'un da kalması için şahsi çeklerimizi sunduk. O da kabul etmedi. Biz ya Ekigho ve Ivanov'a ödeme yapıp, onları takımda tutacaktık, ya da en az 6 puanımız silinecekti. Şu anda Elazığspor'un nasıl 12 puanı silindiyse, aynı şey bizim de başımıza gelecekti. Sezon başından bu yana 8 milyon liraya yakın borç ödedik. Bunların 5.5 milyon lirası eski oyuncu borçları."

MUSA NEDEN KALMADI?
"Aynı süreçte yerli bazı oyuncularımız da federasyona haklı olarak şikayette bulundu. Onların sorunlarını çözebildik. Eğer onları da çözemeseydik, şu anda daha yetersiz bir kadromuz olacaktı. Aynı süreç içerisinde Musa Aydın konusu da var. Musa konusunda eksikliğimiz oldu. Açıkcası bu kadar sorunla ilgilenirken, Musa'yla ilgilenemedik. Musa da, futbolu bıraktığını açıklayınca bir daha da konuşamadık. Bu bizim eksikliğimiz. Bizim bu seneki ana hedefimiz borç yükünü azaltıp, altyapıdan gelen gençlerimizi kazanarak, geleceğin Samsunspor'unu oluşturmak. Devre arasındaki transferlerde uzun süreli sözleşmeler imzalayıp, önümüzdeki yılın iskeletini kuracağız."

NİYE PROTOKOLDE OTURMUYOR?
"Benim protokolde maç izlemememle ilgili eleştiriler var. Eşim bana '1,5 sene başkanlık yaptın 4 damarından baypass oldun', sonra yine başkan oldun '2 damarına stent takıldı' dedi. Ben de ne yapayım, eşimi dinlemem gerekiyor. Protokolde büyük baskı altında oluyorum. Kale arkasında bir grubum var, onlarla birlikte bağıra çağıra maç izliyorum. Bu yanlışsa gider protokolde de otururum. Yönetim olarak deplasmanlara tam kadro gidemedik. Bu da bizim eksikliğimiz. Bundan sonra yönetim olarak tüm maçlarda yerimizi alacağız. Şu unutulmasın, 'en büyük Samsunsporluyum' diyen kadar Samsunsporluyuz. Bu kulübe zarar verdiğimizi hissettiğimizde, gerekeni yaparız."

BAKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR
"Şu süreç unutulmasın. Adanaspor'dan aldığımız 1 puanla ligde kaldık, sonraki sezon 12. olduk, sonra da Süper Lig'e çıktık. Aynısını yeniden yapmak için buradayız. Samsunspor, TFF 1. Ligi'nin en düşük bütçeli kadrosuna sahip. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a bu zamana kadarki desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sezon öncesi yaşadığımız sorunları aşmamızda büyük destekleri oldu. Yine Samsunlu işadamı Galip Öztürk de, sezon öncesi kulübümüze otobüs göndererek destek verdi. Samsunspor'un şu anki marka değerinin artması için İsmail Uyanık, Adnan Ölmez ve Fuat Köktaş gibi isimlerin emeği büyük. Bu marka inşallah daha da büyüyecek."

YILMAZ'A 2 MİLYON LİRA ÖDENDİ
"Kazım Yılmaz'la kemliklerinin kaldırılması konusunda yaptığımız protokolün hayata geçmemesiyle ilgili polemikler oldu. Kulübün önünde büyük engel olan bu temlikleri kaldırmak için Samsun'daki çok değerli kişilerle Yılmaz'a gittik. alacağının 7 milyon lirasının ödenmesi kalanını da bağışlaması konusunda protokol imzaladık. Ancak bu protokol, TFF Hukuk Bürosu tarafından onaylanmadı. Sebebi de, temliklerin bir bankaya devredilmesiydi. Yani yeni bir protokol imzalanması gerekiyordu. O süreçte ipler koptu ve yeni protokol imzalayamadık. Sezon başından bu yana da Yılmaz'a, TFF tarafından temlikleri için 2 milyon liraya yakın para ödendi. Görünüşe göre 3-4 yıl daha ödenecek."

TARAFTAR TEPKİSİNDE HAKLI
"Taraftarlarımız 5-0'lık ağır yenilgiden sonra tepki bizlere tepki gösterdi. Onların tepkisini haklı buluyorum. Ben de taraftar olsam, bu olanlardan sonra başkan aleyhinde konuşurdum. Ancak bu kötü dönem geçecek. Bu da el birliğiyle olacak. Şanlıurfaspor maçını bir milat olarak görelim. Biz de bilet fiyatlarında yine indirime gideceğiz. Tüm stadı dolduralım ve takımımızı destekleyelim. Stat ve kulüp isim hakkı ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Locaları satmak için çalışacağız. Bu sayede büyük bir gelir bekliyoruz. Devre arası transfer yapabilmek için de engel olan oyuncularla görüşüyoruz. O sorunu da çözeceğiz. Hocamızın istekleri doğrultusunda da gerekli transferler yapılacak."

BAŞKAN TUTU'DAN İNCİLER...
- Her şeyi biliyoruz diye geldik ama yanılmışız...
- Ayrı ayrı dosyalardan 6'şar puanımız silinebilirdi...
- Ekigho ve Ivanov şahsi çeklerimizi kabul etmedi...
- Musa Aydın'la o süreçte ilgilenemedik...
- Bizim de eksiklerimiz var...
- Sağlık sorunlarından protokolde değilim...
- Yönetim olarak maçlarda tam kadro olacağız...
- Kazım Yılmaz'a 2 milyon lira ödendi...
- Ağır yenilgilerden sonra taraftar tepkisinde haklı...
- Şanlıurfaspor maçını bir milat olarak görelim...