İlçe teşkilat binasında yapılan toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcıları Halil Öz ve Ergün Çakmak, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, İlçe Koordinatörü Yusuf Uygun, İlçe Kadın Kolları temsilcisi Kübra Büyüktaş, Gençlik Kolları Üyeleri, mahalle başkanları ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, AK Parti'nin gönüllerin ve milletin adı olduğunu söyleyerek, AK Parti milletin kendisi olduğunu vurguladı. 15 Temmuz darbe kalkışmasına ilk olarak AK teşkilatların tepki koyduğunu söyleyen Başkan Uçar, '15 Temmuz hain saldırısından sonra ilçemizde ilk defa düzenlediğimiz daraltılmış ilçe toplantısıdır. Bu toplantımızı yapmamızın bir sebebi var. Bugün partimiz için önemli bir gün çünkü 7 Haziran seçimleri sonrası yapılan 1 Kasım seçimlerinde halkımız tekrar partimizi iktidara yürüttü. Bugünün anlamı büyük olması nedeniyle yıl dönümü olarak addediyoruz. Millete hizmet yolunda AK Parti ailesi olarak her daim devam edeceğiz. Hep beraber birlik içinde çalışacağız ve bundan kimsenin şüphesi olmasın. AK Parti iktidarlarında ülkeye çok büyük hizmetler yapılmıştır ve yapılmaya da devam etmektedir. Ancak ülkemizin ilerleyişini durdurmak isteyenler var. Bunu en son olarak 15 Temmuz gecesi hainlerin girişmiş olduğu darbe girişimiyle gördük. Allah bu millete böyle bir tablo yaşatmasın. Bu hain kalkışmaya AK Parti olarak yekvücut karşı koyarken, yanımızda olan muhalefet partilerimiz de vardı. Darbe girişiminin ilk saatlerinde meydanlara inen AK Parti teşkilatlarımızdır' dedi.
AK Parti'nin çok disiplinli bir parti olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise yaptığı açıklamada, 'AK Partimiz kurulduğu günden bu yana çok ciddi disiplin içerisinde bu çalışmalarını her daim yapıyor. Teşkilatın dinamik yapısı bugün olduğu gibi bundan sonrada inşallah devam edecek. AK Parti, ülkemizin çimentosudur' diye konuştu.
Son olarak AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Halil Öz, kısa bir konuşma yaparak, AK Parti'nin bir aile olduğunu söyledi. Başkan Öz, 'AK Parti'miz bir ailedir. Teşkilat toplantılarımızda önceliğimiz 'teşkilat'tır' şeklinde konuştu.

AK Parti Fatsa Danışma Meclisi Toplantısı