Şırnak'ta 28 Aralık 2015'te bölücü terör örgütü PKK tarafından yakılan kütüphane gençler tarafından yeniden kurulurken, Samsun'dan da bu kütüphaneye binden fazla kitap gönderiliyor.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nun 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı 'Şırnak'ta Sevgi ve Kardeşlik Kütüphanesi Kuruyoruz' adlı proje kapsamında tüm illerden kitaplar Ankara'da toplanmaya başlandı. Bu bağlamda konfederasyonun kurucu kulüpleri arasında bulunan Capoeira Gençlik ve Spor Kulübü Derneği örnek bir çalışmaya imza atarak, Samsun'da topladıkları kitapları Şırnak'a gönderecek.

Tüm kötülüklerin cehaletten beslendiğini ifade eden Capoeira Derneği Başkanı Güngör Doğanay, 'İlme ve bilme karşı olan zihniyetler, bir toplumu yozlaştırmanın en etkili yolunun bu iki değeri yok etmekten geçtiğini iyi bilirler. İnsanlık tarihinin en önemli dönüm noktası, tüm bilginin nesilden nesile aktarılmasına imkan veren yazının icat edilmesidir. Cahillik ve karanlıktan medet umanlar, tarihin her döneminde sahneye çıkarak toplumların yüz yıllar boyunca oluşturduğu tüm bilgi birikimini toptan imha etmeye çalışmışlardır' dedi.

Binden fazla topladıkları kitapları Şırnak'a göndereceklerini belirten Doğanay, 'Tüm bu art niyetli çabalara karşı durmak için elimizden geleni yapacağız. 81 ilimizde oluşturacağımız gönüllü ekiplerimizle yakılan kütüphanelerimizi yeniden canlandırıyoruz ve oluşturduğumuz yeni kütüphanelere 'kardeşlik' adını veriyoruz. Hem Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu kurucu kulüp üyesi olmamız hem spordan sorumlu başkan yardımcılığı yürütüyor olmamız hem de asla yaşanmaması gereken bu tür hadiseler karşısında sessiz kalmamak adına bizler de Samsun'da elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Tarihten, edebiyata, sanattan, matematiğe, dini kaynaklardan spora kadar binden fazla kitabı yeni Şırnak'ta kuracağımız sevgi ve kardeşlik kütüphanesi için hazırladık' diye konuştu.

Capoeira Derneği'nde toplanan kitaplar Ankara'da Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nca oluşturulan merkezde tüm illerden gelen kitaplarla birlikte birleştirilip Şırnak'a gönderilecek.