Çarşamba'da faaliyet gösteren Özyılmazlar Fındık Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Yılmaz, tirit gecesi düzenledi.

Yemeğe, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ile çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticisi, iş adamı ve bürokratlar katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyor, daha fazlası ve iyisi için çabalıyoruz. 10 yıl içinde Türkiye'nin 30 tane şehri ile mukayese ettiğimizde Samsun'da hakikaten çok gelişmiş ve öne çıkmış sektörler var. Bunlar, sağlık, spor, turizm ve ulaşımdır. Sağlıkta Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin en prestijli ve avantajlı şehri haline geldi. Diğer şehirlerden daha hızlı davranıp sağlıkta başarılar elde etmemizi sağlayan özel hastane yatırımcılarını tebrik etmek lazım' dedi.

"RAYLI SİSTEMDE TEKKEKÖY HATTI 10 EKİM 2016'DA AÇILACAK"
Ulaşım alt yapısında da Samsun'un çağ atladığını vurgulayan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 'Samsun'u nüfusunun 3-4 katına sahip şehirlerden bile daha cesaretli davranarak şehrimizi raylı sistem toplu taşıma modeline kavuşturduk. Borçla yaptık ama raylı sistem sayesinde modern ve yeni bir şehir doğdu. Şehrimizi düzene sokuyor. Şimdi hattını uzatıyoruz. Yeni hattımızı 10.10.2016'da faaliyete geçireceğiz' şeklinde konuştu.

Samsun'un hızla geliştiğine de değinen Başkan Yılmaz, 'Dizimizi dövmeyi bırakıp başarı öykülerimizi konuşalım ve gurur duyalım. Şehrimiz hızla değişiyor, dönüşüyor, gelişiyor. Pazar konusunda Samsun'un sıkıntısı var. Aslında bu sorununu Rusya ile hava yolu bağlantısı sağlayarak çözmek üzereydik. Ancak Rusya krizinin çıkmasıyla hesaplarımız askıda kaldı. Rusya krizi olmasaydı kuzey sahillerde ihracat yapabilecek fırsatlar araştıracaktık. Ama en kısa zamanda sona erip ilişkilerin normalleşeceğini düşünüyorum. Üretim ve ihracat konusunda hiç bir şehre güvenmeyip sadece Samsun'a güveniyorum. ' ifadelerini kullandı.