ABD Başkan Yardımcısı Biden'in, kamuoyunda tartışmalara yol açan, birbirine çok yakın siyasi görüşteki gazetecilerle görüşmesi üzerine Davutoğlu, 'Madem Türkiye'de yaşananlarla ilgili fikir sahibi olmak istiyor, biz Sayın Biden'den, PKK terörüne kurban verdiğimiz şehitlerimizin, sivil vatandaşlarımızın yakınlarıyla da görüşmesini beklerdik' dedi.

1 Kasım'da çok iyi bir sonuç aldıklarını belirten Davutoğlu, 'Benim ağzımdan ya da herhangi bir şekilde bizden böyle bir açıklama duydunuz mu? Türkiye'de herhangi bir şekilde erken seçim, baskın seçimden bahsetmek doğru değil. Hele hele 1 Kasım gibi muhteşem sonuçtan sonra seçimden bahsetmek yok. Halkın beklediği daha fazla ihracat, daha fazla hizmet, milli gelirin artması, büyümenin olması. Bizim tüm bu gündemi bırakıp yeniden bir seçime gitmemiz halka anlatılmaz. Halkın önem verdiği şey samimiyet. Seçimi kazandıysak samimiyetimiz sebebiyle kazandık. Samimiyet ülkeyi yönetimsiz bırakmaz. Halka 'bunlar fırsatçı' gibi bir intiba vermedik. Diğer partiler bu yüzden kaybetti. Fırsatçı olursanız halk tepki verir. Bizim gündemimizde reformlar, hizmet, icraat var. Bunu halk her zaman ödüllendirir. Bunun hangi sebeple ne şekilde gündem oluşturduğunu anlamıyorum. Yeni bir anayasa; evet. Bu anayasanın nasıl yapılacağı ile ilgili süreci başlattık, yeni adım attık' ifadelerini kullandı.

'SEÇİM AŞI OLMAK GİBİDİR AMA SIK AŞI OLMAMAK LAZIM'
Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa için karamsar olmadıklarını dile getirdi. AK Parti'nin samimi bir parti olduğunu söyleyen, geçmişte MHP'nin üçlü koalisyonda erken seçim kararı aldıktan sonra Meclis dışında kalmasını hatırlatan Davutoğlu, 'Çıktığımız hiçbir yola karamsar ya da ümitsiz çıkmamak gerektiğini düşünüyorum. 'Anayasa' dedik, onun için yola çıktık. Yedi Haziran sonrası koalisyon için çalışma yaptığımızda baştan 'koalisyon olmayacak' diye bir görüntü verseydik, halk bunun hesabını sorardı. Biz samimiyetle hareket ettik, o yüzden halk bizi ödüllendirdi. Yeni anayasa çok önemli hedef. Daha yeni çıktık seçimden. Seçim aşı olmak gibidir ama sık aşı olmamak lazım. Türkiye'de en çok ihtiyaç hissettiğimiz; siyaset ve ortamın normalleşmesi. Hükümetin öncelikli hedefi Türkiye'nin her yerinde hayatı, siyaseti normalleştirmek. Gittiniz seçime tekrar aynı neticeyi alamadınız, anayasa çoğunluğu yok; bunu nasıl izah edeceksiniz, bu bir spekülasyon Nasıl çıktı bilmiyorum. Seçime gerçekten ihtiyaç olup, alırsanız olur. Türkiye'de bu tür beklentilerle seçime giden herkes kaybetmiştir. MHP üçlü koalisyonda yapmıştı bunu; seçime gitti, dışarıda kaldı. Bizim gündemimizde tek şey var; daha çok icraat, daha çok reform, daha çok hizmet ve yeni anayasa. Dünyada ekonomide kırılganlık var. Bu ortamda seçim demek için bunları göz önünde bulundurup konuşmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız da hep seçimlerin vaktinde yapılamasına önem vermiştir. AK Parti'nin siyasete kazandırdığı en önemli şeylerden biri, her şeyi zamanında yapmış olmasıdır ve çok doğru bir tavırdır' diye konuştu.