Metro Grubu'nun sahibi Samsunlu işadamı Galip Öztürk, Kanal A ekranlarında A Politik programının bu haftaki konuğu oldu.

Öztürk, FETÖ avukatı Yusuf Danyal'ın kendisine yaptığı teklifi anlattı, "O gün 10 milyon dolar karşılığında beni bıraktıracağını söyleyen bir Yusuf Danyal vardı." dedi.

FETÖ'CÜ AVUKAT PARA İSTİYOR!

Öztürk o süreci şu sözlerle anlattı: 'FETÖ'cü avukatlar, bir tanesi cezaevinde Yusuf Danyal diye bir avukat hatta Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Batum'daki kapıdan getirilip Gürcistan'a teslim edilmesi orada bir konsolosluk çalışanı ve Gürcistan'daki imamların karşıladığı ve buradaki avukatın oraya kadar eşlik ettiği biliniyor.

Muammer Akkaş'ın odasında yanıma gelerek, benim avukatlığımı üstlenmek istediğini ve bu davadan da beni kendisinin kurtarabileceğini, hizmetle beni barıştırabileceğini teklif etti.

Neticede birileri sizi içeri atıyor yine o birileri diyor ki bu işi ben çözerim, bu konuda ticari olarak anlaşalım diyor. Biz de böyle bir anlaşmaya yanaşmayacağımızı söyledik.

O gün 10 milyon dolar karşılığında beni bıraktıracağını söyleyen bir Yusuf Danyal vardı. Sayın Ersan Şen de avukatlığımı yapıyordu ama Onun yanında söylemedi. Çok sonra bu miktar 60 milyon dolara kadar çıktı.

Daha dramatik daha duygulu bir olay var! Balyoz savcısı Hüseyin Kaplan Teyzemin kızı ile tanışmışlığımız yok, sadece bir kaç yerde merhabalaşmışız. Muammer Akkaş'tan izin alarak bana odasında çay ikram etti.'

TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK YARGILANACAKSINIZ

FETÖ'ye hiçbir zaman boyun eğmediğine dikkat çeken Öztürk, 'Kendisine sordum Hüseyin kardeşim sen hangi davalara bakıyorsun sen ne yapıyorsun? Ben neden burada olduğumu biliyorum kalemimi kırdınız. ABD'den uyardılar beni ama sen bugün Futhullah Gülen'in savcısıysan bir gün bu yargılandığın dosyalardan yargılanacaksın dedim. Bunu unutma dedim. "Abi yok ya nasıl yargılanacağız. Bir gün terör örgütü olarak yargılanacaksınız dediğimde bana gülmüştü" dedi.

HAKSIZ YERE TUTUKLAYANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

"Benim davam ile ilgili o süreçte yer alan tüm görevliler FETÖ'cüydü. Beni tutuklayan genç komiser ABD'ye ödül olarak Fethullah Gülen'in yanına gönderildi" diyen Öztürk, "Haksız yere imamlarından aldıkları emirle beni tutuklayanlar teker teker ödüllendirildi. Bana benim olmayan bir silahtan dolayı 24 ay ceza verdiler. Daha acısı var cezaevi aracının güzergahında olmayan bir bölgeden geçiriyorlar. Kavacık'a yaklaştığımızda beni aracın nezarethanesinden çıkarıp dışarı izlememi istediler. Dönüşte de benim yaptığım oradaki yapımı devam eden evlerin yıkılmasını izlettiler' ifadelerini kullandı.

KOZA İPEK'İ KESİNLİKLE ALACAĞIZ

Koza İpek'le ilgili süreci de anlatan Öztürk şu ifadelere yer verdi: 'Akın İpek bir örgütün bir yapının desteğini alarak zengin oluyor. Metro Maden'in İzmir Altıntepe'deki ruhsatlarını iptal ettirdi Akın İpek. Bütün yatırımlarımız orada kaldı. Altıntepe'deki yatırımlarımız için şimdi harekete geçtik Milli İrade'nin desteğiyle madenleri yeniden çıkaracağız. Bir kaç yabancı şirketle görüşüyoruz. Kesinlikle Koza İpek'i Metro Grubu olarak almaya talibiz. Ortadoğu sermayeli bir grupla da görüşüyoruz. İnşallah altınımızı çıkaracağız.'