Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Deneyimler Toplantısı'nda açılış konuşması yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Öğrenci Üye Komisyonu Başkanı Doğancan Üzüm, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi'nin öğrencilere yönelik sürdürdüğü çalışmalar, komisyon çalışmaları ve düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşması yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Akarsu, öğrencilerin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesine kayıt olduğu andan mezun olana kadar olan süreçte kendilerini mesleğe hazırladıklarını, bu süreç içinde öğrenci üyelerine Bölüme Hoş Geldin Kokteylleri, Deneyimler Toplantıları, teknik seminerler ve geziler, kişisel gelişim eğitimleri, bilgisayar kursları ile donanımlarını artırmaya çalıştıklarını ifade etti.
Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi işbirliği ile Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinliğe Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılarak ilgi gösterdi.

Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Doğancan Üzüm'ün moderatörlüğünü yaptığı toplantıda bir firmanın yönetim kurulu başkanı Makina Mühendisi Harun Reşit Özer öğrencilere; mesleği nasıl seçtiğini, eğitim ve öğretim hayatından kesitler, eğitim sürecini, mesleki çalışma hayatını, mesleki yaşamında karşılaştığı sorunları anlattı. Toplantının soru-cevap bölümünde gelen soruları cevaplayan Harun Reşit Özer, yapılan etkinliğin öğrencilerin gelişimi açısından çok önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.
Toplantı sonunda Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube adına Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Akarsu Harun Reşit Özer'e plaket takdim etti.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina ve Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğrenime başlayan öğrenciler için verilen 'Bölüme Hoş Geldin Kokteyli'nde; yeni öğrenciler, fakülte öğretim üyeleri ve Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile tanışıp kaynaşması sağlandı.