Günlük kiralık evlerin sıkıntı olduğunu belirten SATEM Başkanı Mevlüt Oral, 'Özellikle günlük ev veren kişi benim odamın üyesi olan emlakçı değildir. Günlük kiralık evler gayri meşru yaşayanlara ve kaçak olan kişilere veriliyor. Otele gidemeyen kişiler günlük kiralık evlerde kalıyor. Örneğin İstanbul'daki faciayı yapan kişi günlük kiralık evde kalmış. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığının açıklamasını önemsiyorum. Günlük kiralık evlerle ilgili ağır bir cezanın geleceği her an meclisten bekleniyor. 3 bin 800 tane İstanbul'da günlük kiralık ev işleten kişiler mühürlendi' dedi.

Samsun'daki günlük kiralık dairelere dikkat!

Günlük kiralık evlerle ilgili Emniyet Müdürlüğünün mücadele ettiğini ifade eden Oral, 'Samsun'da da günlük kiralık evler var. İnternette çok var. Bunlar için çok ağır cezalar gelecek. Günlük kiralık evlerde barınan bir kişinin terör örgütü olduğu tespit edildiği zaman evi kiraya veren kişilere de ceza gelecek. Onun için vatandaşlara büyük iş düşüyor. Günlük kiraya ev verildiği mahalledeki vatandaşlar aynı eve her gün farklı kişilerin geldiğini görenler polise şikayet etsin. Kesinlikle Emniyet Müdürlüğü şikayet eden kişinin ismini deşifre etmiyor' diye konuştu.

1+1 dairelere bu senenin sonunda imar verilmeyeceğinin altını çizen Oral, '1+1 dairelere müsaade edilmesinde en büyük sıkıntı da bunlardı. 1+1 evlerin yüzde 99'u sıkıntıdır. 1+1 evleri bugün kimler kullanıyor. Bana 1+1 evleri öğrencinin haricinde vermeyeceğim dersin tamam ama 1+1 evleri kişilerin ne maksatla kullandığı belli' şeklinde konuştu.