Ondokuz Mayıs Üniversitesi KOBİ ve Girişimcilik Topluluğu tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi'ne katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, genç girişimci adaylarına uyarılarda bulundu. OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen zirvede kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Başkan Taşçı, gençlere iş hayatı üzerine deneyimlerini aktardı.

OMÜ KOBİ ve Girişimcilik Topluluğu'nun çalışmalarını takdir ve destekle takip ettiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, gençlerin girişimcilik üzerine kendilerini geliştirmelerinin gelecek adına umut verici olduğunu kaydetti. Genç girişimcilere ve girişimci adaylarına uyarılarda bulunmayı da ihmal etmeyen Başkan Taşçı, 'İstihdam alanlarının artması, yeni iş alanlarının oluşması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması, ancak yeni girişimciler sayesinde olacaktır. Bu anlamda devletimizin verdiği destekler ortada. Bunca destek arasında yapılması gereken, orijinal bir fikir ile ortaya çıkmak, özgün projelerle girişim yapılacak alanların tespit etmektir. Özgün projelerle girişimlerinizi belirlerseniz hem fark yaratırsınız hem de kazanç sağlarsınız' şeklinde konuştu.

Atakum Belediyesi olarak KOSGEB ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan da bahseden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'İş hayatında ben de varım demek isteyen vatandaşlarımıza destek olabilmek için, KOSGEB ile işbirliği içerisinde girişimcilik kursları düzenliyoruz. Sürekli hale getirdiğimiz bu kurslara katılan girişimci vatandaşlarımız, elde ettikleri sertifikalar ile devletin kendilerine sunduğu imkanlardan kolaylıkla faydalanıyor. İşsizlik sorunu ile mücadele eden bir vatandaşımız bu destekler sayesinde işveren konumuna geçiyor. İşte bu tablo, girişimciliğin önemini ortaya koyuyor' diye konuştu.