Yakalandığı pankreas kanserinden kurtulamayan CHP'li Kamer Genç'in ölümünden bir süre önceki vasiyeti, bölücülük yapanlara adeta kapak oldu.

"BENİ TUNCELİ'DE TOPRAĞA VERİN"

Genç ölmeden önce yakınlarına "Ben iyileşmezsem ve ölüme yenik düşersem beni kesinlikle memleketim Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü'nde gömün. Beni Tunceli'ye tabutuma sarılı Türk bayrağı ile götürün" diyerek, vasiyette bulunmuştu.

RENKLİ KİŞİLİK

İsmi Tunceli ile özdeşlemiş olan politikacı 18., 19., 20, 21 ve 23. dönemlerde Tunceli Milletvekili olarak Meclis'te görev yaptı.

Kamer Genç, 1940'da Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde doğdu. Ankara İktisadî Ve Ticari İlimler Akademisi'nde okudu. Okulla birlikte Maliye Bakanlığı'nda staj da yaptı ve Bingöl'e vergi kontrol memuru olarak atandı. 1966 yılında danıştay sınavını kazandı. Danıştay tetkik hakimliği ve danıştay savcılığı yaptı. Yüksek lisansını Paris'te tamamladı. Danıştay'daki görevi 12 Eylül'ün ardından son bulan Kamer Genç, 1981 yılında Tunceli'den Danışma Meclisi Üyeliği'ne ve Başkanlık Divanı Katip Üyeliği'ne seçildi.


Kamer Genç, 1983 yılında çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte siyasete girmeye karar verdi. Ama Bağımsız Milletvekili Adaylığı Danışma Meclisi'nde veto yedi. Görevinden istifa eden Genç, 1987 yılına kadar serbest mali müşavirlik yaptı. 87 seçimlerinde ise Meclis'e girmeyi başardı. Arka arkaya 4 dönem milletvekili seçildi. Önce, Sosyal Demokrat Halkçı Parti ardından Doğru Yol Partisi'nde görev aldı. Meclis başkanvekilliği yaptı. 2002 seçimlerinde Doğru Yol, baraj altında kalınca milletvekili seçilemedi. Kamer Genç 2007 yılında bu kez bağımsız olarak meclisteydi.

2010 yılında eski partisi CHP'ye geri dönen Genç, 24. dönemde de Meclis sıralarındaydı. Verdiği soru önergeleriyle, milletvekilleriyle girdiği polemiklerle Meclis'in en konuşulan isimlerindendi. Sözünü sakınmayan bir siyasetçi olarak zaman zaman Genel Kurul çalışmalarına katılmama cezası bile aldı.