Sağlık Bakanı Akdağ, geçen yılki Almanya ziyaretinde Hannover'de bir düğünde tanıştığı işçi emeklisi Mehmet Karaca'yı Ankara'ya davet etmişti. Karaca, yaklaşık bir yıl sonra Akdağ'ı Bakanlık makamında ziyaret etti. Karaca, Akdağ'ın kendisini çok güzel ağırladığını dile getirerek, samimi karşılamadan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.
Türkiye'deki hizmetlerinden dolayı Akdağ'a teşekkür eden Karaca, 'Yıllardır ülkemize geldiğimizde sadece SSK hastanelerine gidebiliyorduk, çok çile çekiyorduk. Şimdi istediğimiz hastaneye gidip en iyi şekilde tedavi olabiliyoruz. İlacımızı istediğimiz eczaneden alabiliyoruz. Sağlık Bakanından ve emeği geçenlerden Allah razı olsun' ifadelerini kullandı.
Akdağ'ın kartını aldığını ve tekrar ziyaret edeceğini belirten Karaca, 'Almanya'dan Bakana selam getirdim, onun selamını da Almanya'daki tüm dostlara götürüyorum' dedi.
15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Karaca, o gece Ankara'da olduğunu anlatarak, 'Ankara'da tüm olaylara şahitlik ettim. Uçakların bombardımanını gözlerimle gördüm. Çok şükür ülkemiz bu badireyi atlattı. Dünyanın her yerinden Türkler bu hain girişime lanet okudu. Allah, devletimize, milletimize, bayrağımıza zeval vermesin' şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ gurbetçi vatandaşı misafir etti