Tokat OSB'de 2013 yılında Bölge Müdürlüğü ve sanayiciler arasında yapılan anket sonucunda OSB'de doğalgaz kullanımı sanayicilerin büyük bir çoğunluğu tarafından istenmesi üzerine başlatılan çalışmalar 2 yıl sürdü. 2015 yılında yaklaşık 2,5 milyon TL'lik yatırımla Tokat OSB doğalgazla tanıştı. Fabrikalar doğalgaz kullanmaya başlarken, hava kirliliği oranları düşmeye başladı. Tokat OSB Müdürü Oğuz Keleş, 7 yıldır kentte doğalgaz olmasına rağmen OSB'de doğalgaz verilememesinin eksikliğinin giderildiğini kaydetti.
Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ve yönetim kurulu üyelerinin aldığı kararla doğalgazı OSB'nin sermayesinden karşılanarak sanayicilerin hizmetine sunulduğunu ifade eden Keleş, '2015 yılında alt yapı çalışması ile birlikte 2,5 milyon TL'ye ihale edilen doğalgaz çalışması 6 ayda tamamlandı. Şuan OSB'nin en uç noktasına kadar doğalgaz hattımız geçmektedir. Sanayicilerimiz geçtiğimiz yıl kış ayında doğalgazdan faydalanabildi. Yaklaşık 30 kilometrelik yol ağının tamamına yakın kısmına doğalgaz verilmektedir. Sanayicilerimizin yüzde 30'luk kısmı doğalgaz kullanıyor. Diğer kısmı da doğalgaz sistemini fabrikalarına adapte etmeye çalışıyor' dedi.
Müdür Keleş, doğalgazın çevresel faktörlere olumlu etkilerine dikkat çekerek, 'Doğalgaz gelmesi ile birlikte ekmekçiler sitesinde birçok fırın doğalgaz kullanmaya başladı. Bu da hava kirliliği anlamında önemli. Ayrıca yaklaşık 15 bin TL fındık kabuğu yakan bir ekmek fabrikası şuan 6-7 bin TL doğalgaz faturası ödüyor. Bu hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de çevreye olan kirliği önlemiş oluyor. Bu anlamda doğalgazın gelmesinde yardımcı olan Bakanımız Fikri Işık beye teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Tokat OSB’de ekmek fırınları havayı kirletmeyecek