Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın İlk Şehitler Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlanan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başkanlığın Tarih Uzmanı Sıdıka Eser yaptı. Daha sonra şehitler için Eceabat Müftülüğü hafızlarınca Kur'an-ı Kerim okunarak İlk Şehitler nezdinde tüm şehitlere dua edildi. Anma programının ardından misafirlere ikramlarda bulunuldu.
Anma programına Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Tarihi Alan Başkan Vekili Elif Erdoğan, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, 2. Kolordu Genel Sekreteri Albay Cihangir Onat, daire amirleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
İlk şehitler anıtı
3 Kasım 1914 tarihinde altı yabancı kruvazör yaklaşık 15 bin metreden Seddülbahir'i bombalamış ve Türk cephaneliğine isabet ederek infilak etmesine yol açan top mermisi 5 subay ve 81 erin şehit olmasına sebep olmuştu. İlk Şehitler Anıtı, Çanakkale Muharebelerinin ilk şehitleri olan askerlerin anısına yapıldı.

İlk Şehitler Anıtı’nda tören