Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Kanal A televizyonunda FETÖ kumpaslarını anlattı. Yayına telefonla bağlanan TBMM Darbe Komisyonu Üyesi, AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Öztürk'ün FETÖ konusunda önemli bilgilere sahip olduğunu ve bu nedenle ifadesine başvurmak üzere komisyona davet edeceklerini belirtti.

VERMEDİM, BAŞIMA BUNLAR GELDİ
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mağdur ettiği işadamları arasında yer alan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Kanal A televizyonunda, moderatörlüğünü Mehmet Toprak'ın üstlendiği A Politik programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ'yü, 1992 yılında çocuğunu kolejlerine vermesi sebebiyle tanıdığını, eğitim hizmetleri yapan bir hareket zannederek 2012 yılına kadar çeşitli bağışlarda bulunduğunu belirten Öztürk, '1992 yılından itibaren 20 yıl bir fiil bağışlar yaptım. Sadece onlara değil, memleketimize milletimize hizmet ediyoruz, insan yetiştiriyoruz diyen başka gruplara da gücüm nispetinde yardımlarım oldu. Bugüne kadar gelirimin yüzde 30'unu hayır işlerine harcadım. 22 yaşımda doğduğum köye bir ilkokul yaptırdım. Bugüne kadar birçok sosyal projenin içinde oldum. Kızılay'ın, yardımlarımdan dolayı 145 yıllık tarihinde merhamet madalyası verdiği dördüncü kişiyim. O dönem hizmet olarak bilinen hain şebekenin çalışmalarına 'hayır' adına katkı sağlarken iç yüzleri para taleplerini belli bir dönem sonra kabul etmememle ortaya çıktı. Vermedim, başıma bunlar geldi ama o hainlerin iç yüzünü de net görmüş oldum' dedi.

FETÖ'NÜN KUMPASI NASIL BAŞLADI?
FETÖ'nün 2010 yılındaki bir para talebini kabul etmemesiyle olayların peşpeşe geliştiği bilgisini veren Öztürk, şu bilgileri verdi: 'Eski İstanbul sorumlusu Güney Afrika'da görev yapmış bölge imamı olarak bilinen Ahmet Kara ile Murat Yıldırım, Beykoz'daki evime gelerek Afrika'da okul yapmamı istediler. 8-10 milyon liralık bir okuldu. Projeyi istedim, yapabileceğimi söyledim. Tabii benden parayı nakit istediler. Ben de gözümle görmediğim, projesine bakmadığım bir yardıma para vermeyeceğimi söyledim. 'Ortada proje yok, evrak yok. Neye göre bağış yapacağım' dedim. Ben bunları söyleyince sıkıntı başladı. Bana hemen, 'Senin İstanbul polisinde dosyaların olduğu söyleniyor' dediler. Ben de, 'Ne varsa getirilsin, yıllardır bu ülkeye hizmet veriyoruz, bizim hukuksuz bir işimiz olmaz' dedim. Tabi i baskıları sürdü.'

FETÖ'NÜN BİTMEYEN PARA TALEPLERİ
İşadamı Galip Öztürk, Canik Başarı Üniversitesi'nin yapılış sürecini ise şöyle anlattı: 'İlerleyen dönemde Samsun imamı olarak bilinen Bilal Karaduman bana geldi. Samsun'a üniversite yapmak istiyoruz, 27 bin 500 metrekarekapalı alan inşaatı var, 4 milyon 650 bin TL tutuyor, yardım topluyoruz, bize yardım edebilir misin dedi. Tamamını ben vereyim dedim. Sonrasında Ahmet Kara ve Murat Yıldırım'ın olayını ve bana tehditlerini anlattım. Yanlış anlaşılma olmuş, üniversite için bu parayı verirsen sorunu çözeriz dediler gittiler.'

6,5 MİLYON LİRA İSTEDİLER
Canik Başarı Üniversitesi'nin temel atma töreninden sonra, o dönem Sızıntı Dergisi'nin başında olan Mehmet Ali Şengün'ün yeni bir talepte bulunduğunu da aktaran Öztürk, 6,5 milyon TL istediler. Dedim ki tamam Samsun'daki üniversite için para verdik ama İstanbul'da kendi inşaat şirketimiz var, ekibimiz, mühendislerimiz var, bunu kendimiz yaparız. Size lazım olan okul, yurt, bina değil mi! Bu cevaba bozuldular. Sonrasında, defalarca yine geldiler, parayı illa ki nakit istiyorlardı, makbuz dahi vermek istemiyorlardı' dedi.

KABUL ETMEYİNCE OPERASYON YAPTILAR
FETÖ'nün, Sezgin Yılmaz aracılığıyla daha sonra da kendisinden 6,5 milyon TL istemeye devam ettiğini belirten işadamı Galip Öztürk, taleplerini kabul etmeyince, FETÖ'nün emniyet ve yargıdaki militanlarını kullanarak kendisine Şubat 2012'deki operasyonu yaptığını anlattı. İşadamı Galip Öztürk; Şubat 2012'de tutuklanması ve 14 aylık hapishane sürecinde, FETÖ'nün serbest bırakılma karşılığında kendisinden 60 milyon dolar para talebinde bulunduğunu da açıkladı.

METRO HOLDİNG YENİDEN DOĞACAK
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, son beş yıllık süreçte FETÖ'nün sadece kendisini değil bütün Metro Holding yatırımcılarını mağdur ettiğinin altını çizdikten sonra bundan sonraki süreçte yeni yatırımlarla daha da güçlü olacaklarını ifade etti. TMSF'de bulunan Koza İpek Grubu'na talip olması ve firari FETÖ'cü işadamı Akın İpek'in tepkisiyle ilgili bir soruya da cevap veren Öztürkş, şunları söyledi: 'Akın İpek bir örgütün bir yapının desteğini alarak zengin oldu. FETÖ'nün gücünü kullanarak, Metro Maden'in İzmir Altıntepe'deki ruhsatlarını iptal ettirdi. Oradaki bütün yatırımlarımız durmuştu.Ancak sıkıntılı dönem sona erdi.Yeni yatırımlarla daha güçlü olacağız. Altıntepe'deki maden yatırımlarımız için yeniden harekete geçtik. Milli İrade'nin desteğiyle madenlerimizi yeniden çıkaracağız. Ayrıca, birkaç yabancı şirketle de görüşüyoruz. Koza İpek'i Metro Grubu olarak satın almaya kesinlikle talibiz. Ortadoğu sermayeli bir grupla da görüşüyoruz. İnşallah altınımızı çıkaracağız.'

KOMİSYON GALİP ÖZTÜRK'Ü DİNLEYECEK
Programa telefon ile bağlanan AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocayıbık da önemli açıklamalarda bulundu. Galip Öztürk'ün başına gelenlerin FETÖ'nün iş adamlarına uyguladığı teröre bir örnek teşkil ettiğini belirten Kocabıyık; 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, sanıyorum ki önümüzdeki günlerde Galip Öztürk'ü de davet edip dinleyecektir' dedi.

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ise milli iradeyi temsil eden milletin meclisine gidip bildiklerini anlatmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.