Ordu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Ordu Tanıtım Günleri, Maltepe Sahil'deki etkinlik alanında düzenlenen törenle başladı. Açılış törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile birlikte Sivil Toplum Kuruluşları Temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tanıtım günleri yapılan protokol konuşmaları sonrasında kurdele kesim töreniyle başladı. 3-6 Kasım tarihleri arasında vatandaşlara hizmet verecek olan Ordu Tanıtım Günlerinin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yöresel kıyafetlerle yöresel lezzetlerin sergilendiği tanıtım günlerinin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu.
'Bu tarz etkinlikler İstanbul'la Ordu arasında ki kuşağın devam etmesi için önemlidir'
Ordu Tanıtım Günlerinin açılış programına katılarak açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Hafta içi olmasına rağmen hiçbir il galiba şu kalabalığı ve coşkuyu oluşturamazdı. Bugün böyleyse, hafta sonunu da siz hesap edin. Bu da bizim İstanbul'da ki gücümüzü gösterir. Memleketiyle vatandaşlarımız arasında hemşehri diyaloglarının kopmamış olmadığının farkındayız. O güçle, İstanbul'la Ordu arasında ki o kuşağın devam edebilmesi için yılda bir defada olsa düzenlenen bu tarz etkinlikler önemlidir. Ben her ilçede her ay bir hemşehri programı yapıyorum. Bu çerçevede bugünkü program çok güzel başladı ve ben çok memnun oldum' dedi.
Ordu yöresel kıyafetlerle Maltepe'de tanıtılıyor
Ordu Tanıtım Günlerinde boy gösteren Ordulu vatandaşlar, yöresel kıyafetler giyerek, yaptıkları canlandırmalarla yaşadıkları ilçelerin özelliklerini tanıttı. Ordu'dan gelerek yöresel kıyafetlerle Perşembe'yi anlatmaya çalışan Muhammed Aksüt, 'Burada ilçemizi tanıtıyoruz, bizim ilçemizde balıklarımız çok meşhurdur. Teknelerimiz, balıklarımız, insanlarımız olarak çok sakin bir şehirdir. Bizde ilçemizi tanıtmak adına buradayız' diye konuştu.
Ordu'ya özel helvanın tanıtımını yapana Davut Şahin, 'İlçemizin helvasına karşı vatandaşların ilgisi gayet güzel, biz memnunuz. Biz bu sene 6'ncı defa bu tarz etkinliklere katılıyoruz. Yani İstanbul'da Ordu'yu vatandaşlara yaşatıyoruz' ifadelerini kullandı.
Ordu Tanıtım Günlerine vatandaşlardan yoğun ilgi
Protokol üyelerinin katılımıyla açılışı yapılan Ordu Tanıtım Günleri'ne vatandaşlar ilk gün olmasına rağmen yoğun ilgi gösterdi. İstanbul'da yaşayan Ordulu vatandaşlar yöresel tatlardan almak için, Ordulu olmaya vatandaşlar ise yöresel tatları öğrenmek için tanıtım günlerine geldi. İstanbul'da yaşayan Ordulu Selma Acartürk, 'Emekliyim, vakit çok güzel geçiyor. Bu gün burada ki Ordu günlerinde çok daha güzel geçiyor. Ben Ordu Perşembe'liyim sanki memleketimde aynı havayı soluyorum gibi oluyorum' diye konuştu. Orduyu yaşıyorum diyen Emine Ünsal ise, 'Yazısını görünce bile çok mutlu oldum. Şuanda kendimi Ordu'da hissediyorum. Buraya gelirken, komşularımı da aldım geldim' şeklinde konuştu.

“Ordu Tanıtım Günleri” Maltepe’de başladı