Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, Haberaks TV'deki Taraftarın Sesi programında eski kaptan Musa Aydın'la ilgili, "O dönem ilgilenemedik ama daha sonra Musa'nın futbolu bıraktığını öğrenince adım atmadık" demişti. Ancak Kaptan Musa, futbolu bırakma kararını, yönetimin kendisini düşünmediğini ilettikten sonra aldığını açıkladı

BAŞKAN NE DEMİŞTİ?
Sezon başı transfer yasağı olmasına rağmen Samsunlu kaptan Musa Aydın'la anlaşılmaması ve deneyimli oyuncunun da futbolu bırakması gündem oluşturmuştu. Haberaks TV'de yayınlanan Taraftarın Sesi programında bu konuyla ilgili konuşan Başkan Erkurt Tutu, "Musa konusunda eksikliğimiz oldu. Açıkcası diğer sorunlarla ilgilenirken, Musa'yla ilgilenemedik. Musa da, futbolu bıraktığını açıklayınca bir daha da konuşamadık. Bu bizim eksikliğimiz" demişti.

GERÇEKLER BİLİNMELİ
Başkan Tutu'nun bu açıklamalarına Kaptan Musa Aydın, sosyal medya hesabından cevap verdi. Kaptan Musa, "Haftalardır sokakta karşılaştığımız Samsunspor taraftarı 'Neden futbolu bıraktın' diye soruyor. Bu soruyu kulübüm zarar görmesin diye hep geçiştirdim. Ancak Başkan Erkurt Tutu'nun Haberaks Tv'deki Taraftarın Sesi programında yaptığı açıklamalarından sonra tüm gerçekleri kamuoyunun da bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

6 TEMMUZ'DA GÖRÜŞTÜK
Kaptan Musa, "5 Temmuz'da Sportif Direktör Coşkun Zeren beni arayıp, 6 Temmuz'da yeni sezon için görüşmek istediklerini söyledi. Aklımdan geçen biten sözleşmemi yenileyip, zor günler geçiren kulübümün içinde kalmaktı. Ancak 6 Temmuz'daki görüşmemizde Zeren bana, "Kaptan, seni bu sezon düşünmüyoruz" dedi. Ben de bu karara saygı duyduğumuz söyledim. Başka bir takım oynamayı düşünmediğim için de futbolu bıraktım" dedi.

BAŞKAN TERSİNİ SÖYLÜYOR
Musa, "Yani olay; başkanın dediği gibi 'önce ben futbolu bıraktım, sonra yönetim beni düşünmedi' değil, yönetim beni takımdan düşünmediği için futbolu bıraktım. Aslında kulübümüzün zor günler geçirdiği bu dönemde böylesine bir durumu tartışmak doğru değil. Sadece söz hakkı doğduğu için gerekli açıklamayı yapıyorum. Sevgili Samsunspor taraftarının takımına sahip çıkmasını ve gereken desteği vermesini istiyorum" diye konuştu.

Selçuk KAYA