Güvenlik güçlerinin Cizre'de sürdürdüğü operasyonlar sırasında Cizre ve Kandil'deki teröristler arasında geçen konuşmalarda, Cizre'de son zamanlarda çok ağır kayıpların yaşandığı, BTÖ mensuplarına bunun ağır geldiği ve durumun iyi olmadığı, Kandil'deki durumun da çok kötü olduğu ve hava saldırılarından dolayı fazla hareket edemedikleri ortaya çıktı.

Terör örgütü mensuplarının Cizre'den biran önce çıkmak, faaliyetlerine başka yerlerde devam etmek istedikleri, 'satılık' olarak ifade ettikleri halkın kendilerini sürekli ihbar ettikleri, bu durumun kendi durumlarını çok zor, hatta dayanılmaz bir noktaya getirdiği, bunu hiç hesaba katmadıkları, bölgeye özel birliklerin gelişinin de teröristler üzerinde büyük moral çöküntüsü yarattığı, burunlarını bile dışarı çıkaramadıkları, dört teröristin de polis ve asker keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu kulaklarının koptuğu telsiz konuşmalarına yansıdı.

Teröristlerin keskin nişancılarının sayısının iyice azaldığı da telsiz konuşmalarına yansırken, 'düşman' olarak bahsettikleri Türk askeri ve polisine zayiat veremez duruma geldikleri telsiz konuşmalarına yansırken, siyasilerin bu konuda sessiz kaldıkları yönündeki eleştirileri de tespit edildi. Yaralılarını battaniye ile taşıdıkları ve tedavi ettirecek yerlere ulaştıramadıkları, bundan dolayı ambulanslara haber verdikleri, ama halkın ihbarı sonucunda bunların yakalandığı yönünde diyalogların geçtiği telsiz konuşmalarına, ölenleri fırsat buldukça gömdükleri, bir kısmını da tünellerde bırakmak zorunda kaldıkları, bazı kadın teröristlerin bölgeyi bilmedikleri için kayboldukları ve kendilerinden haber alınamadığı, yeterli yiyecek özellikle de içeceklerinin kalmadığı, arıtılmış su bulamadıkları telsiz konuşmalarına yansıdı.
Ayrıca; kod adı 'Amara' olan teröristin hastaneye götürülen sivillerin vurulması yönünde talimat verdiği, güvenlik güçlerinin sessizce sızması sonucunda, 'Zinar' kod adlı teröristin telsiz konuşması esnasında vurulduğu ve yardım istediği, diğer teröristlerin panik havası içinde kaçıştıkları, 'Koçer' kod adlı teröristin, kaçan arkadaşlarının vurulmasını söylediği yönünde ifadeler tespit edildi.
Teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarına panik havası şöyle yansıdı:
"Kod adı tespit edilemeyen T-E: Arkadaşlar dikkatli olun düşman arkanızdadır düşman.
Gabar: Tamam.
T/E: Arkanıza dikkat edin geldiler, geldiler
Gabar: Tamam arkadaş.
T/E: Git git çabuk. Gebereceksin.
Gabar: Orada bilmiyorum valla bir şey görünmüyor. Biz halen yerimizdeyiz arkadaş. Nereden geliyor dedin?
T/E: Dibinizdeler salak.
Cizre'de teröristler arasında geçen bir başka telsiz konuşmasında ise, Amara kod adlı teröristin sivilleri taşıyan araçtan inen sivillerin vurulması talimatını verdiği tespit edildi.
Amara: Paletli hareket etti hastane tarafına gidiyor
T/E: ..?
Amara: Kobra hareket etti o da hastaneye gidiyor
T/E: ..?
Amara: Arkadaşlar Gare tarafından tam cadde ortasında sadece sevkiyat aracı kaldı, ondan siviller inerken hemen vurun, acele etmeyin inerken vurun, gebersinler.
T/E: Bence bu yanlış, sivilleri vurmak yanlış
Amara: Ne diyorsam o. emri dinleyin yoksa…
T/E: ..?
Amara: Anladın mı?
T/E: Tamam.
22 Ocak tarihinde Zinar kod adlı teröristin güvenlik güçleri tarafından vurulması da telsiz konuşmalarına yansıyor.
T/E: Düşman aşağınızdadır aşağıya inin Zinar.
Zinar: Nerede göremiyorum.
T/E: Hemen aşağıda geldi, geldi.
Zinar: Dinliyorum, ahhh (vuruluyor)
T/E: No oldu?
Zinar: Ya bize attılar bize.
T/E: Sana isabet etti mi?
Zinar: Doğrudur ahhh, iki bacağımın arasına geldi. Yardım edin, yardım edin. Görüyorsan ateş açsana ne bekliyorsun?
T/E: Her yerdeler, burnumu çıkaramıyorum.
Zinar: (Cevap veremedi)
T/E: Zinar, Zinar cevap ver.
Zinar: (Cevap veremedi)
T/E: Serhabun. Apocular (dağdan gelenleri kast ediyor) önlerini alsınlar vursunlar, vursunlar, vurun, vurun. Zinar vuruldu cevap yok.
Tekoşer: Koçer yardım edin, Zinar vuruldu.
Koçer: Tamam ama siz acele edin Zinar'ın yanındakiler kaçıyorlar, onları yakalayalım.
T/E: Vurun, vurun.
Tekoşer: Tamam ya, biz onların yerini biliyoruz.
Koçer: Acele edin kaçıyorlar, kaçanları vurun, vurun korkak şerefsizleri".