Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında evinde Osmanlıspor 3-1 yenerek moral bulan Gaziantepspor yarın ki Alanyaspor mücadelesinden galip gelerek milli araya moralli girmek istiyor.
Ligde ilk kez
Gaziantepspor, Aytemiz Alanyaspor karşısında Süper Lig tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. İki takım da daha önce 2007-2008 yılında Türkiye Kupası grup mücadelesinde karşı karşıya gelmiş ve kırmızı-siyahlılar, rakibini 3-0 mağlup etmişti.
Deplasmanda galibiyete hasret
İsmail Kartal'ın öğrencileri, Aytemiz Alanyaspor'a karşısında deplasmandaki 11 maçlık galibiyet hasretini de dindirmek istiyor. Kırmızı-siyahlı ekip deplasmanda oynadığı son 11 resmi maçta 5 beraberlik alırken de 6 da mağlubiyet aldı. Ayrıca Gaziantep ekibi bu sezon ligde topladığı 11 puanın sadece ikisini deplasman maçlarında kazandı.
Gaziantepspor'da 3 eksik var
Öte yandan Gaziantepspor'da son haftaların formda isimleri Nabil Ghilas, Muhammed Fatau'nun ve Orkan Çınar sakatlıkları nedeniyle zorlu karşılaşmada forma giyemeyecekler. Osmanlıspor maçının 33. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Muhammed İldiz'in durumunun ise maç saatinde netlik kazanması bekleniyor.
Aytemiz Alanyaspor - Gaziantepspor mücadelesi yarın saat 13.30'de Alanya Oba Stadyumu'nda oynanacak. Mücadeleyi Volkan Bayarslan yönetecek. Bayarslanın yardımcılıklarını ise Arkın Akgöl ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Çağatay Şahan.