Niksar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Niksar Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Namık Özdüzgün, Niksar TSO Başkanı Mahmut Bülent Aybak, Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş ve yatırımcıların katılımıyla 11. Etap KKYDP Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi tebliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bilgilendirme toplantısında Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ramazan Karahan ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Uzmanı Hikmet Bakan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 11. Etap ekonomik yatırımlar tebliği içerisinde yer alan 500 bin TL ile 2 milyon TL arasındaki kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Bilgilendirme toplantısında projenin amacı, etap uygulamaları, kırsal ekonomik alt yapı yatırım konuları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi gibi konularda bilgiler sunuldu. Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programına son başvuru tarihinin 4 Aralık olduğu bilgisini veren uzmanlar, yatırımcılara 500 bin TL'den 2 milyon TL'ye kadar başvurabileceklerini, bunun yüzde 50'si tamamıyla bakanlık tarafından hibe olarak verilmekte olduğunu kaydettiler.
Bilgilendirme toplantısına katılan İl Müdürlüğü personelleri hibe desteği almak için projelerini hazırlamak isteyen yatırımcıların her konuda il müdürlüğünden bilgi ve destek alabileceklerini sözlerine eklediler.

Niksar’da Kırsal Kalkınma Bilgilendirme toplantısı yapıldı