Haber Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan haberde, TBMM Darbe Komisyonu Üyesi, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Samsunlu işadamı Galip Öztürk'ün katıldığı bir TV programına telefonla bağlanarak, Öztürk'ün FETÖ konusunda önemli bilgilere sahip olduğunu ve bu nedenle dinlemek üzere komisyona davet edileceği ifade edilmişti.

Galip Öztürk, Darbe Komisyonu'na çağrılacak

Bu gelişmenin ardından Öztürk'e bugün, FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve Burdur Milletvekili Reşat Petek, yazılı bir çağrıda bulunarak komisyona bilgi vermesi çağrısında bulunuldu.

Komisyon Başkanı Petek imzalı çağrı metninde şu ifadelere yer verdi: Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi ile bu terör örgütünün faaliyetlerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonu 04.10.2016 tarihinde çalışmalara başlamıştır.

Komisyonumuz araştırma kapsamına giren konularla ilgili kişi ve uzmanların bilgi ve birikiminden istifade etmeyi uygun bulmuştur. Bu doğrultuda 15 Temmuz Darbe Girişimi ve arkasındaki Fethullahçı Terör Örgütü hakkında bilgi sunmak üzere 8 Kasım 2016 Salı günü saat: 15.00'teki Komisyon toplantısına katılmanızdan memnuniyet duyulacaktır'