Geçen aylarda hayatını kaybeden Başantrenör Mehmet Can Öztürk'ün ani ölümünden sonra bir müddet antrenörsüz kalan Samsun Canik Belediyespor'un yeni hocası Erdal Yeğin oldu.
Canik Belediyesinde gerçekleşen imza törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak, yönetim kurulu üyeleri ve Samsun Canik Belediyespor'un yeni antrenörü Erdal Yeğin katıldı.
İmza töreni öncesi konuşan Samsun Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak, 'Erdal hocamızla görüşüp anlaştık. Bundan sonraki süreçte Erdal hocamız Canik Belediyespor'a, Türk basketboluna hayırlı olmasını diliyorum. Başarılı olacağına inanıyorum. Şimdiden herkese hayırlı olsun' dedi.
Genç: 'Can Öztürk hocamız bize izler bıraktı'
Konuşmasına eski antrenörleri Mehmet Can Öztürk'e rahmet dileyerek başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Bize emeği geçen çok kıymetli takımımızın koçu Mehmet Can Öztürk hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Geçen yıl güzel bir yıl geçirdik. Bu yılda heyecanlı başladık. Öztürk hocamız bize izler bıraktı. Biz de hocamızın ilkelerini ve duruşunu yaşatmak adına Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'ndeki salonun ismini vererek ismini yaşatıyoruz. Avrupa'da oynuyoruz. Ümidimiz takımımızın Süper Lig'de hak ettiği yeri alması ve Avrupa'da da oynamaya devam etmesini istiyoruz. Bu doğrultuda hoca arayışına girdik. Mehmet Can Öztürk hocamızın bıraktığı yerden daha ileriye emin adımlarla götürecek olan Erdal Yeğin hocamız tercih edildi. Erdal hocamız ile birlikte hem Samsun Canik Belediye Basketbol takımına hem de alt yapı, minik ve genç takımımızı üst seviyelere taşıyacaktır. Basketbol bu şehrin ana spor dallarından biri haline geldi. Spor dünyada bir markadır. Doğru kullanırsanız dünyada ve şehirler arasında yerini alırsınız. Bizim Süper Lig'de olan takımımız bayan basketbol takımıdır. Güzel neticelere imza atacaktır' diye konuştu.
Yeğin: 'Keşke Mehmet Can kardeşimiz hayatta olsaydı da bunları yaşamasaydık'
Bütün deneyimlerini takıma yansıtacağını ifade eden Samsun Canik Belediyespor'un yeni Başantrenörü Erdal Yeğin, 'Mehmet Can Öztürk kardeşimiz aramızdan ayrıldı. Bu vesile ile buraya gelmek bende buruk bir sevinç oluşturdu. Böyle olmasını istemezdim. Keşke Mehmet Can kardeşimiz hayatta olsaydı da bunları yaşamasaydık. Ama sonuçta hayat böyle bir şey. Biz onu en iyi şekilde yapacağımız işlerle onun ruhunu şad edeceğimizi düşünüyorum. Böyle bir göreve belediye başkanımız, kulüp başkanımız ve yönetim kurulumuzun huzurunda beni böyle bir göreve layık gördükleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Top bundan sonra bizde olacak. Canik Belediyespor'un kadınlar liginin çok değerli takımlarından birisi olduğunu biliyorum. Dolayısıyla Karadeniz'de de tek süper lig takımıdır. Takımın bu sene Avrupa kupasında oynaması şehre ayrı bir önem katıyor. Bunların hepsinin bilincindeyiz. Bugüne kadar olan bütün deneyimlerimi ve basketbol kültürümü bu şehre fazlasıyla yayacağıma inanıyorum. Bu konuda güvenim tam. Bu anlamda da basına ihtiyacımız olacak. Bu bir ekip ve takım işidir. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel duygu ve anılarla burada anılmak istiyoruz' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun Canik Belediyespor'un yeni Başantrenörü Erdal Yeğin, 2 yıllık kontrat imzalayarak takımın yeni hocası oldu.

Samsun Canik Basketbol’un yeni antrenörü Erdal Yeğin oldu