Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, yerel yönetim çalışmalarının usul ve esaslara uygunluğunu temin etmek, medeniyet tasavvuruna dayalı şehircilik anlayışını paylaşmak amacıyla organize edilen Bölge Belediye Başkanları toplantılarının 6'ncısı Malatya'da düzenleniyor. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kente gelen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Yerel Yönetim Başkan Yardımcıları İlyas Şeker ve Muzaffer Çakar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Akça Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile birlikte Hürriyet Parkı, Kanalboyu ve Kernek'i gezdirdi.
Geziye Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ile AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan da eşlik etti.
Gezi sırasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan yatırım ve hizmetler konusunda detaylı bilgi verdi.