Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF), 10-13 Kasım tarihleri arasında Maltepe Sahilde yapılacak olan Trabzon'un Fethi'nin 555'inci yıl etkinlikleri ve Trabzon günleri için Ankara'daki hemşehri, bakan, vekil ve bürokratları ziyaret etti. Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Kızıldağ başkanlığında bir heyet ile ziyaret gerçekleştirdi.
Trabzon Dernekleri yönetimi ziyaret kapsamında geçtiğimiz aylarda İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu'yu makamında ziyaret ederek Maltepe'de yapılacak etkinlik için davet etti. Ayrıca yetkili heyet, İçişleri Bakanlığına atanan Soylu'yu tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi. İçişleri Bakanı Soylu'nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında Tokat ve Bartın Milletvekilleri ile de görüşüldü. Daha sonra Ak parti İstanbul milletvekili Aziz Babuşcu, Giresun Milletvekili Hasan Turan, Çanakkale milletvekili Av. Bülent Turan ziyaret edildi.
Ankara ziyaretlerine eşlik eden TDF Genel Başkanı Mustafa Demir ziyaretlerle ilgili yaptığı açıklamada, 'Trabzon'un Fethinin 555'inci yıl dönümü etkinlikleri ve Trabzon günleri ile ilgili yapılan görüşmeler son derece olumlu geçmiştir. Bizlerde TDF yönetimi olarak elimizi taşın altına koyarak Maltepe'de marka şehrimizin fethinin 555'inci yıl dönümü etkinliklerini en güzel şekilde yapmak için tüm kadın kollarımız, gençlik kollarımız olarak çalışmalarımıza süratle başladık. Şimdiden Trabzon'umuza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Trabzonlular Maltepe’de buluşacak