Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'ndeki Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, grupta aynı galibiyete sahip olduğu İstanbulspor Beylikdüzü'nü Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda konuk etti.

Her anı büyük bir çekişmeye sahne olan maçta kazanacak ekip grup liderliği adına büyük avantaj sağlayacaktı. Kritik maça Anakent iyi başlayıp ilk periyodu 22-14 öde geçse de, konuk ekip soyunma odasına 35-33 galip girdi. Üçüncü periyotta farkı çift hanelere çıkaran Samsun ekibi 55-43 öne geçti.

Konuk ekip 4. periyodun ortalarına doğru bu farkı eritirken, heyecan da iyice arttı. Maçın son 19 saniyesine Anakent 59-57'lik üstünlükle girerken, İstanbul ekibinde Tugay Erişmiş'in 3 sayılık atışı çemberden döndü. Son hücumun sayı olmamasıyla Anakent maçı 59-57 kazanıp, grup liderliği adına büyük bir avantaj yakaladı. Salim YILDIZ

ALKIŞLANAN PANKART...
Kırmızı- Beyazlı basketbolcular, 20 Ocak 1989'da hayatını kaybeden Samsunsporlu futbol şehitlerini unutmazken, maça , '20 Ocak futbol şehitlerini unutmadık' yazılı pankartla çıktı. Bu pankart tribünlerden de uzun süre alkış aldı.

İLGİ ARTIYOR...
Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü Başkanı Kadir Koçak, mücadeleyi Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk'la birlikte izledi. Öte yandan karşılaşmayı çok sayıda basketbol sever de takip etti.