Samsun Canik Belediyesi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın inşa ettiği Yeni Türkiye'ye destek vermek amacıyla bir dizi konferans düzenleyecek. Bu kapsamda ilki 29 Ocak Cuma günü Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansta, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Başkanlık Sistemi'ni anlatacak.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın sürekli vurguladıkları Yeni Türkiye, geride duran değil, yenilikleri takip eden, gündemi belirlenen değil, dünyanın gündemini belirleyen bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'nin inşaasında en önemli adımlar ise Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa'dır. Bu iki faktör Yeni Türkiye için bir elzemdir" dedi.

Başkan Genç, "Yeni Türkiye'de vesayetler ortadan kaldırılmıştır. Kayıtsız, şartsız halkın iradesi hakimdir. Darbelerle, entrikalarla milleti yönetme anlayışı ortadan kaldırılmıştır. Darbelerin uzantısı derin örgütler bir bir temizlenmekte ve halkın iradesi üzerindeki bütün baskılar ortadan kaldırılmaktadır. Yeni Türkiye, sürekli gelişen, ekonomide, ticarette, uluslararası siyasette saygınlık kazanan bir ülkedir. İşte bu Yeni Türkiye'nin sağlam temeller üzerine inşasında en önemli ilkelerin başında Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa gelmektedir. Türkiye mevcut anayasa ile güçlü bir Türkiye haline gelemez. Yeni bir Türkiye olamaz. Milletin bütün kesimlerinin katkısı ile yeni anayasayı değiştirerek anayasadaki darbe ruhunu ortadan kaldırmalıyız" diye konuştu.

21.yüzyıl Türkiyesi'nde artık Başkanlık Sisteminin ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Yeni Türkiye'yi korkuların üzerine inşa edemeyiz. Yeni Türkiye yolunda en önemli adımlardan bir diğeri ise Başkanlık Sistemi'dir. Etkin, hızlı ve güçlü bir demokrasi başkanlık sisteminden geçmektedir. Dolayısı ile 29 Ocak Cuma günü Canik Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Metin Külünk, Başkanlık Sistemi hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirecektir. Bizler yerel yönetimler olarak hükümetimize katkı vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.