Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girmek için özel araçlarıyla zincirsiz ve kış lastiği olmadan OMÜ'ye gitmek üzere yola çıkan öğrenci yolda kaldı. Yolda kalan araç, üniversite içinde çalışan SAMULAŞ'a ait ring araçlarının da geçmesini engelledi. Sınav yerlerine gitmek isteyen öğrenciler de güçlük yaşadı. Sınavdan sonra da üniversiteden çıkmak isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğun trafik yüzünden ring otobüslerine de binemeyen bazı öğrenciler, tramvay durağına kadar yürüdü.

"TEDBİRSİZ ARAÇLARIN TRAFİĞE ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ'

Konuyla ilgili açıklama yapan SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan, "Bugün bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sınavları vardı. Hava koşullarından dolayı gerekli önlemler SAMULAŞ tarafından alındı. Araçlarımız ve şoförlerimiz vardiya sistemiyle hazırdı. Ancak meteorolojinin defalarca ikazına rağmen tedbirsiz araç sürücülerimiz, kar lastiği olmadan üniversiteye çıkmaya çalıştılar. Bunun sonucunda yolda kaldılar ve trafik akışını kestiler. Emniyet Müdürlüğümüz müdahale edene kadar yaklaşık 1-1,5 saat trafik akışı kesildi. Tabi bu sırada sınav yerlerine gitmek isteyen bazı öğrencilerimiz sınav yerlerine ulaşamadılar. Neyse ki trafik polislerimiz emniyetsiz araçları üniversite içine salmayarak trafiği açık tutuyorlar. Böylece ring araçlarımız da seferlerine devam ediyor. Buradan vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre olumsuz hava koşulları Salı günü geç saatlere kadar devam edecek. Bundan dolayı zincirsiz ve kar lastiği olmayan sürücülerimizin şehir içi trafiğinde toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Sınava gelen örenciler ise, sınava gelen araç sayısının fazla olduğunu, yolun tıkanmasından dolayı giriş ve çıkışlarda zorluklar yaşadıklarını söylediler.