Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi tarafından Atakum ilçesi Tuğra Kafe'de temsilci ve delege toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Alan, Hasan Şirin, Samsun, Ordu, Çorum, Giresun, Amasya, Çorum Sinop şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile delegeler ve kurum temsilcileri katıldı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı konuşmada, Yeni Kapı ruhunun sözde kalmaması gerektiğini hatırlatarak, sendikal ayrımcılığın derhal sonlandırılması gerektiği söyledi.

Memurların iş güvencesi konusunun kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Önder Kahveci, "Görevde yükselme sınavlarında mülakat kabul edilemez. Yazılı sınav sonrası güvenlik soruşturmasının daha adil olur. Derdimiz üye artırmaktan önce vatan ve milletin bekası. Vatan olmadığı takdirde hiç birimiz var olamayacağız. 15 Temmuz'da hain darbe girişimi yüce Türk milleti tarafından engellendi. Adamlık bir cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir" dedi.

Genel Başkanı Kahveci konuşmasını şöyle tamamladı: "Yıpranma ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması için mücadeleye devam edeceğiz. Yandaşlığın ve adam kayırmanın yerine liyakat esas alınmadığı takdirde, milli birlik ve kardeşliğin tesis edilemez."

Toplantının amacının Türkiye ve Samsun'da sağlıkta gündemi değerlendirmek ve çözüm üretmek olduğunu belirten Türk-Sağlık Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Sağlıkta şiddetin önüne bir türlü geçilemediğini belirten Çakmak, yetkililerin biran önce buna çözüm bulmasını istedi.

Toplantının ardından Samsun'da Türk Sağlık-Sen üyesi olup emekli olanlara plaket taktim edildi.