Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Ticaret Odası'nın programında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"12 Eylül darbesi ve onun kurduğu çarpık düzenin uzun süren etkileri yüzünden geride kaldık. bugün güçlü yönetim arayışı içinde olmamız 12 Eylül'ün vesayetçi yapısı nedeniyledir. Bu nedenle her fırsatta yeni Anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz.

Yeni anayasa tartışmasından olumsuz tavır alanların ortak özelliği milletin iradesinden çekiniyor olmalarıdır. Bundan çok korkuyorlar. Başkanlık sisteminden bundan dolayı çekiniyorlar.

Millete güvenen yeni anayasa ve başkanlık sisteminden neden korksun? Önümüzdeki dönem Türkiye'nin reformları hayata geçirdiği bir dönem olacak.

2002 yılından bu yana Türkiye'deki vesayet odaklarına karşı yürüttüğümüz mücadelede Kayseri hep yanımızdaydı. Bölücü terör örgütünün ülkemizin bütünlüğünü hedef alanlara karşı en sağlam duruşu sergileyenlerin başında Kayseri geliyor.

Paralel devlet yapılanmasına karşı mücadelede de Kayseri hep yanımızda yer aldı. Ama bu mücadele bitmedi. Paralel devlet yapılanmasının bölücü terör örgütünden bir farkı yoktur.

Milletimiz arkamızda durduğu sürece Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele yoktur. Yaşananların Kürt kardeşlerimizle bir ilgisi yoktur. Birileri çıkıyor devlet Kürtleri öldürüyor diyor. Elinize dilinize dursun. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bunu diyenler bin 28 akademisten. Oralara gitmişlikleri yok.

Bugün bir üstteğmenimizi ebediyete uğurladık. Peygamberden sonra en üst makama gitti. Şehit eşi, annesi, babası olmak bir iftihar meselesidir. Bu ülkede ayrımcılık yok. Ne kadar etnik unsur varsa, biz tek milletiz. Tek bayrak... Bayrağımıza eş bir bayrak düşünemeyiz.

Geçtiğimiz cuma günü yaşananları gördük. Diyarbakır'da bir okula karne günü bomba atıyorlar. Ey akademisyenler siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu alçakların yanında nasıl duruyorsunuz? Siz nasıl akademisyensiniz? Aslında bunlar bir akademik bir terörün aktörleridir.

Evlere, okullara, kamu binalarına saldırıları yaşıyoruz. Bunlar Allah korkusu olmayanların yapabileceği eylemlerdir. Zulüm payidar olmaz. Zalimlerin akıbeti her zaman korkunç olmuştur."