Yaklaşık 10 gün önce Samsun'a gelen tramvay, hafif raylı sistem hattında yapılan performans testlerinin ardından hizmete hazır hale getirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan ve Samulaş A.Ş. idari ve teknik kadrosu ile firma teknik ekibinin katılımıyla sabah 08.40'ta Samulaş A.Ş. Depo alanından çıkış yapan yerli tramvay ilk seferine Güzel Sanatlar İstasyonu'ndan başlayarak Belediyeevleri yönünde hareket etti.

Panoramaya yolculardan tam not

İlk yolcusunu Güzel Sanatlar İstasyonu'nda alan yerli tramvay, raylı sistem hattında meydana gelen kaza nedeniyle Üniversite-Belediyeevleri arasında hizmet veriyor. Yerli firmanın yaptığı panorama türü tramvaya binen yolculardan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Tok, 'Gençlik Parkı'nda oturuyorum ve 3 yıldır tramvaya biniyorum. Yeni tramvayın tasarımı çok güzel ve ferah, koltuk planları ve iç tasarımı çok kullanışlı ve konforlu görünüyor. Ülkemizde üretilmiş olması da ayrıca gurur verici ve sevindirici bir olay' dedi.

Panoramayı yolcularla deneyimli vatman Sinecek buluşturdu

Samulaş A.Ş.'de vatman olarak görev yapan deneyimli sürücü Hakan Sinecek panoramayı Samsunlularla buluşturan ilk isim oldu. Sinecek, 'Yaklaşık 6 yıldır Samulaş A.Ş'de vatman olarak görev yapıyorum. Yerli üretim tramvay kullanmak büyük gurur ve zevk verici bir durum. Ayrıca bu ilk seferi yolculu olarak yapmakta meslek hayatımda unutamayacağım ve onur duyacağım bir olay. Yeni tramvayımız genel itibariyle sürüş konforu ve tasarımı ile çok başarılı bir üretim. Her gün hizmet verdiğimiz yolcularımıza ve bizlere hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.