Çatı katı külliye şeklinde olacak ek binada 150 kişilik çok amaçlı salon, uygulama mescitleri ve kütüphane de yer alacak.

Canik Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrası yapımına başlanan Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulu ek bina inşaatı hızla ilerliyor. İhtiyaca cevap vermeyen okulun kapasitesini artırmak amacıyla yapılan ek binada 18 derslik yer alırken, okulun çatı katı ise bir kat artırılarak külliye şekline dönüştürülecek. Bu katta bütün okulun ihtiyacı olan 150 kişilik çok amaçlı salon, uygulama mescitleri, öğretmenler odası ve kütüphane olacak.

'Eğitime en çok yatırım yapan belediye'

Okulun inşaatını yakından takip eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilgililerden inşaat çalışmalarını hakkında bilgi aldı. Eğitime en çok yatırım yapan belediye olduklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Bizim için eğitim olmazsa olmazımız. Ne kadar yol, kaldırım, bina yaparsanız yapın, eğitimde geriyseniz bunların hiç bir anlamı olmaz. Bu nedenle eğitim alanında kurum olarak sorumluluğumuz olmamasına rağmen, eğitime bugüne kadar gerek fiziki gerekse teknolojik olmak üzere 35 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık" dedi.

Canik'te eğitim altyapısı sorununu çözdüklerine de vurgu yapan Başkan Genç, "Belediye olarak yaptığımız eğitim tesislerinin yanı sıra, mevcut okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gidererek yavrularımızın modern şartlarda geleceğe hazırlanmasını sağladık. İnşallah Canik Fatih İmam-Hatip Ortaokulumuz da 18 derslikli ek binanın tamamlanmasıyla birlikte öğrencilerimize daha sağlıklı eğitim imkanı sunacak. Amacımız, şehrimiz ve ülkemiz için eğitimli, bilgili, donanımlı ve değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmektir" diye konuştu.