Canik Belediyesi'nce düzenlenen 'Yeni Türkiye Yolunda' konferanslar serisinin 10'uncusuna AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan konuk oldu. Karaaslan, Canik Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla gerçekleşen konferansta 'Yeni Türkiye Yolunda Çevre-Şehir ve Kültür Politikaları' konusunu anlatırken, 15 Temmuz darbe girişimine de değindi.
Konferans öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi olarak, milletin adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak ve Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ne, Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamak amacıyla Yeni Türkiye Yolunda konferanslar serisini düzenlediklerini belirterek, şehrin dönüşümünü sağlarken ülkenin de dönüşümüne katkıda bulunmayı bir görev saydıklarını söyledi.
Belediyeciliğin sadece yol, kaldırım yapmak olmadığını söyleyen Başkan Genç, 'Bilgi çağında her alanda büyük dönüşüm yaşanıyor. Bu nedenle insanımızı, kurumlarımızı, şehirlerimizi ve devletimizi dönüştürecek stratejiler geliştirmeliyiz. Devlet denen mekanizma canlı bir sistemdir. Ve değişime ihtiyaç duyar. Bu sistemi getirecek olan da, yaşatacak olan da insandır. Dolayısıyla ülkemizin dönüşümü ve 4'üncü sanayi devrimini yakalayabilmemiz için yeni bir anayasa ve yeni bir sisteme ihtiyaç vardır. Biz de bu değişime katkıda bulunmak istiyoruz. Konferanslar serimize katkıda bulunan sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan hanımefendiye teşekkür ediyorum' dedi.
'Birliğimizi hesap edemediler'
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın video gösterisinin ardından konuşmasına başlayan Karaaslan, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini ancak yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberliğin bozulmaması gerektiğini söyledi. 15 Temmuz gecesine değinen Karaaslan, '15 Temmuz gecesinde 40 yıllık bir planın son sahnesini hayata geçirmeye çalıştılar, her şeyi düşündüler ama bir tek şeyi hesap edemediler. Birlik ve beraberliğimizi tek yürek oluşumuzu hesap edemediler. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin verdiği şanlı mücadeleyi Türkiye'nin geleceği açısından çok önemsiyoruz' diye konuştu.
'Şehitler sorumluluğumuzu artırdı'
Ülkenin geleceği için canlarını feda eden şehitlerin bundan sonra omuzlarındaki sorumluluğu çok daha faza arttırdığını dile getiren Karaaslan, 'Millet olarak 15 Temmuz gecesi birçok şeye sahip çıktık. Ama en çok da birbirimize sahip çıktık. Çünkü biz tek bir kültürün bugünkü temsilcileriyiz. Biz ülkemiz için bir tehlike hissettiğimiz anda bir oluruz, tek yürek oluruz. 15 Temmuz'da çok zifiri karanlık bir gece yaşadık. Rabbim bize böyle bir gece daha yaşatmasın. Türkiye bir yol ayrımında. Artık çok hayırlı bir yola giden süreci başlattığımıza inanıyorum. Hiçbir şey bizim 15 Temmuz gecesi yaşamış olduğumuz tecrübenin üstünde farklı bir anlam ifade edemez. Tarihimize baktığımızda Çanakkale'de, Sakarya'da, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan destanları hepimiz okuduk, biliyoruz. Ama 2016'da şunu gördük. Meğer o kahramanlar bu yılda da yaşıyormuş. Biri taksici, biri lokantacı, biri komşu, ama o aslında bir kahramanmış. Mesele vatan olduğunda canını feda eden kahramanlarmış. Bu tecrübeyi yakinen yaşamış bir millet olarak geleceğe çok daha farklı bakıyoruz' ifadelerini kullandı.
Genç'ten Karaaslan'a tablo
Konferansta AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın çalışmalarından da bahseden Karaaslan, çevre, şehir ve kültürün birbirine bağlı olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin ve Türk halkının tarihi kodlarına uygun, kadim değerlerine bağlı çalışmalar yapmayı amaçladıklarını söyledi. Konferansın sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, konferansa katkılarından dolayı Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan'a üç boyutlu tablo hediye etti. Yoğun ilginin olduğu konferansa, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, yeni Türkiye’yi anlattı