Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Uğur Tüfekçi, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 2015 yılının kasım ayında kamulaştırılma kararı alınan Gülsan Sanayi Sitesi'yle ilgili halen bir gelişme olmadığını söylerek, ''Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yaptığı açıklamalara alıştık. Hep aynı şey ama sonuç yok'' ifadelerini kullandı.

BU ÜLKE O KADAR ZENGİN DEĞİL
Gülsan Sanayi sitesinin kamulaştırılacak alanına Sultanahmet modelinde bir camii yapılması planlarını da değerlendiren Tüfekçi, ''İlkadım Belediyesi, o alanın 500 metre ilerisinde dev bir cami yapıyor. Protokol Camii, Atakum'da yapılıyor. Sultanahmet gibi bir cami yapımı çok elzem mi onu da halkın görüşüne bırakmak lazım. Bu ülke o kadar zengin değil, birçok ihtiyacımız varken bugün Sultanahmet gibi bir camiinin burada olmasının çok büyük bir esprisi yok. Halkın nefes alması için yeşil alan yapılacak deniliyor ama burada öyle bir camiiyle yine bir betonlaşma olacak. Burada vatandaşı ticaretinden edip ibadete açmak ne derece doğru bilmiyorum, halkın yorumuna bırakıyorum'' diye konuştu.

MAHKEME KARARI BEKLİYORUZ
Gülsan Sanayi Sitesi'in imar kararının ardından aynı şekilde durduğunu kaydeden Tüfekçi, ''Bize herhangi bir yazı gelmedi, esnaf ve Büyükşehir Belediyesi arasında da bir görüşme de olmadı. Gülsan Sanayi Sitesiyle ilgili açıklamalara alıştık, hep aynı şey ama sonuç yok. İstimlak için bize yazı gelmiyor, o yüzden polemiğe girmek de istemiyoruz. 2007'den bu yana devam eden bir süreç söz konusu. Biz de mahkeme kararlarını bekliyoruz, henüz öyle bir karar da yok. Biz de bir beklenti içerisindeyiz, uzlaşmayı isterlerse kapımız her zaman açık'' dedi.

Zerrin SOMUNCU