Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Malatya temsilciliğinin talebi üzerine düzenlenen söyleşiye bir çok yerel basın çalışanı katıldı. Yeni Malatyaspor - Ümraniyespor maçını naklen yayını için Malatya'ya gelen TRT Naklen Yayın Yönetmeni Bahattin Yaşar ve Yardımcısı Ahmet Bülbül ile birlikte söyleşiye katılan spor spikeri Erdoğan Arıkan, Malatya'da yerel basın temsilcileri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, 'Yeni Malatyaspor'un çok güçlü bir kadrosu var. Transfer ettiği yabancı futbolcuların kalitesi görülüyor. Ancak tribünlerin boş olması oldukça düşündürücü. Şampiyonluğa oynayan bir ekip var ama tribünler boş ve gol atıldığında kale arkasının boş tribünleri görülüyor. Malatyalı sporseverler takımlarına sahiplenmelidir' dedi.
Genç meslektaşlara tavsiyeler
Ümraniyespor maçını anlattığında olumlu ve olumsuz tepkiler aldığını da kaydeden Erdoğan Arıkan, sporun bir kentin birleştirici gücü olduğunu belirterek, spora yapılan yatırımların asla boşa gitmeyeceğini, ancak sorunlarında konuşularak, görüşler ortaya konularak çözülmesi gerektiğini hatırlattı.
Spor spikerliğinin özel yetenek ve bilgi gerektirdiğini de kaydeden Arıkan, Malatyalı meslektaşlarına sürekli araştırmalarını ve bilgiyle kendilerini donatmalarını önerdi.
TRT'den yapılan naklen yayının ardından özet görüntüleri yerel televizyonlar olarak yayınlayamadıklarını kaydeden Malatya yerel basın temsilcileri, bu konuda TRT'nin yerel basına yardımcı olmasını istediler. Bu konuda çok soru aldığını kaydeden Arıkan, bu konuda kulüplerin çaba göstermesi gerektiğini ifade ederek, Malatya'da yerel basın ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyledi.
Söyleşinin ardından TSYD Malatya İl Temsilcisi Vahap Güner, duayen spiker Erdoğan Arıkan'a ve TRT Yöneticilerine Yeni Malatyaspor atkısı ile kayısı hediye etti.