Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Kızılkaya, UZEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İzzet Akça ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Rıdvan Kızılkaya, birim olarak amaçlarının, yurt dışından OMÜ'ye gelen öğrencilerin sorunlarına çözüm bulmak olduğunu ifade ederek öğrencileri, birimin düzenlediği organizasyonlara iştirak etmeye davet etti.

'Hayallerinizi bizimle paylaşın'
Üst yönetimin, yabancı uyruklu öğrenciler için Türkçe Öğretim Merkezi(TÖMER) binasında kütüphanesi, internet ve toplantı salonlarıyla bedelsiz bir sosyal alan oluşturduğunu belirten Kızılkaya, öğrencilere üniversitenin imkanlarından faydalanmaları önerisinde bulundu. Doç. Dr. Kızılkaya, 'Siz bize ailelerinizin emaneti olarak geldiniz. Sorunlarınızı, şikayetlerinizi, hayallerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.' dedi.

'Sizleri kardeşimiz gibi görüyoruz'
Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı da Müslüman coğrafyasının içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekerek, 'Bugün yalnızca Müslümanların yaşadığı coğrafyada kan ve gözyaşı varsa bunun sebebi emperyalizmin üzerimizde oynadığı kirli oyunlardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu oyunu nasıl 15 Temmuz'da Kürdü ile, Laz'ı ile, Alevi'si ile birlik olarak bozmayı başardıysak, tüm Müslümanlar birleşerek tek bir millet olarak da başarabiliriz' diye konuştu.
Öğrencilere üniversite yönetimi için çok kıymetli olduklarını vurgulayan Doç. Dr. Kabadayı, 'Biz sizleri kardeşimiz, evladımız gibi görüyoruz, siz de bizi ebeveyn olarak görün istiyorum' şeklinde konuştu.

'Her sıkıntınızda yanınızda olacağız'
Kendisinin de yurt dışından Türkiye'ye öğrenci olarak geldiğini hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise 'Ben Bosna'dan Türkiye'ye okumaya gelmiş, çeşitli kademelerde görev almış biri olarak sizler için güzel bir örneğim. Dolayısıyla size baktığım zaman kendimden bir parça, yüreği bütün bir insan topluluğu görüyorum' ifadelerini kullandı.
'Yabancı öğrenci' gibi ayrımcı bir tabirden hoşlanmadığını kaydeden Prof. Dr. Ceyhan, tüm öğrencilerin kendisi ve üniversite yönetimi için eşit olduğunu belirterek, 'Her sıkıntınızda yanınızda olacağız. Ama her sıkıntının çözümü olmayabilir. O zaman da beraber ağlayacağız. Size üniversitemiz adına ve Samsun'un en üst düzey görevlisi adına samimi bir yönetim taahhüt ediyorum. Yüreğimiz, evimiz, imkanlarımız sizler için seferber. Karşılığında ise sizden elinizden geleni yaparak çok çalışmanızı bekliyoruz' açıklamasını yaptı.
Konuşmaların ardından Uluslararası İlişkiler Birimi, çalışmalarında yol haritası çizebilmek için yabancı uyruklu öğrencilerden gelen şikayet ve talepleri dinledi.