Denizli'nin Honaz İlçesi'nde yaşayan Şenay Güzel'e, 38 yaşındaki oğlu Hasan Güzel'e sinirlenerek ayağından çıkarıp attığı terlik nedeniyle 'Kasten basit yaralanmaya teşebbüs' suçlamasıyla 2-5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Açılan davanın duyulmasının ardından tüm ülkede olduğu gibi Samsun'da da 'terlikten silah olur mu?" tartışmaları başladı. Samsunlu anneler, anne terliğinin silah sayılıp sayılamayacağını yorumladı:

O ÇOCUK KARARINDAN DÖNSÜN
Kebire Aykanat: "Hayır! Terlik asla silah sayılmamalıdır. Çünkü bir anne her fedakarlığı yapan bir anne çocuğuna dayak atabilir mi?. O anne o çocuk için gece uykularını bölerken suç değil de bir terlik attı diye mi suçlu olacak. Çok yanlış bence o çocuk bu kararından hemen dönsün."

BİR TERLİKTEN NE OLACAK
Nursen Seyitoğlu: "Anne terliği silah sayılmaz. Bir nesil öyle büyüdü. Bir terlikten ne olacak. Üstelik o kadının attığı terlik de hafif. Yani karşı tarafı zedeleyici olsa tamam tehlikeli ama bir naylon terlik insana ne yapar?"

ABARTILMIŞ BİR DURUM
Aynur Altıntaş: "O annenin terlik atması bir anlık öfke ile yapılan bir harekettir bir annenin terliği silah sayılmaz. Terlik attı diye de bir anneyi o şekilde dava etmek abartılmış bir durum."

ANNELERE YAPILAN BİR HAKARET
Ayşe Alay: "Hangi anne çocuğuna terlik atmaz ki ? Ben terlik değil şamar bile attım. Benim çocuğum böyle bir şey yapmış olsa ben çok üzülürdüm. Bir evladı annesini şikayet etmesi üzücü bir durum. Bu annelere yapılan bir harekettir. O anne de o çocuktan şikayetçi olsun."

O ÇOCUK İYİ ETMİŞ
Birsen Bulut: "Bence anne terliği silah sayılır. Dayağa karşıyım. Kesinlikle rencide etmeden çocuklarımızı eğitebiliriz. Bu durumda şiddete girer. Ben de kesinlikle şiddete karşıyım. O çocuk bence iyi etmiş. Kendilerini savunsunlar. Savunamayan nice çocuklarımız var. Ezik oluyorlar. Harika bir karar olmuş."

SİLAH SAYILMAZ
Jale Çoko: "Anne terliği silah sayılmaz. Ben annemden çok terlik yedim. Hiç de bir şey olmadı. Bir annenin vurduğu yerde gül biter. Bence o çocuk annesine bir yanlış yapmış."

BİR ANNE ŞİKAYET EDİLMEZ
Gül Erdoğan: "Her anne terlik atar. Beni de annem terlikle dövdü. Kızınca anne ne yapar çocuğuna terlik atar. Bu silah sayılmaz mümkün değil. Eğer çocuğum ben şikayet etseydi çok üzülürdüm. Allah korusun o çocuğun terbiyesizliği. Bir anne şikayet edilmez. O çocuğun hatası bence o şikayet eden çocuğa ceza verilmeli. Demek ki o çocuk annesine saygı göstermiyor."

KIZINI DÖVMEYEN DİZİN DÖVER
Nurten Balcı: "Ben şahsen çocuklarımı terlikle dövdüm. Beş çocuğumu babasız büyüttüm. Kızını dövmeyen dizini döver. Baba olmazsa ne yapacaksın. Benim çocuğum beni şikayet etseydi düşünmesi bile zor yani. Benim çocuklarım bir tane şimdi onların ekmeklerini yiyorum. Terlik asla silah sayılmamalı. Bence sonuçta o şekilde büyüdüm."

O SAVCI PSKİYATRİYE GİTSİN
Helman Çakıcı: "Ben kızıma çok terlik attım. Kızım beni şikayet etmedi. Bence o terliği suç sayan savcının psikolojik tedaviye ihtiyacı var. O savcı psikiyatriye gitsin."

ÇOK BÜYÜK SAÇMALIK
Zuhal Süner: "Anneler genelde sinirlendiği zaman evladının arkasından bir terlik atabilir? Hakiki silahlar silah sayılmıyor. Herkes birbirine silah sallıyor. Terliğin böyle silah sayılması bence çok büyük saçmalık. Eğer çocuğum beni şikayet etseydi ben isyan ederdim."

Dilber BAHADIR