Rusya'dan gelen soğuk havanın etkisiyle Karadeniz sahillerinde kar afeti yaşanıyor. Samsun'da 3 gündür devam eden kar yağışı sonrasında merkezde kar kalınlığı 20 cm'ye kadar ulaşırken, iç kesimlerde kar kalınlığı 70 cm'yi aştı.

Bazı ilçelerde ve yollarda yollar ulaşıma kapanırken, Samsun Valiliği hamilelere ve engellilere 1 günlük idari izin verdi. İl genelinde 184 trafo ve 57 mahallede enerji kesintisi bulunuyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle Samsun-Çarşamba Havalimanı, 2 gündür uçuş trafiğine kapalı.

Gece hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi nedeniyle her yer buz tuttu. Haftanın ilk iş gününde gündelik yaşantısına devam etmek isteyen vatandaşlar, kar sonrası oluşan buzlanma ve hava şartlarından olumsuz etkilendi. Çoğu vatandaş düşme tehlikesi geçirirken, bazı esnaflar da buzla kaplanan dükkanlarının önünü tuz dökerek ve küreyerek açmaya çalıştılar. Vatandaşların sıkça kullandığı yürüyüş yolları ise Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açılmaya devam ediliyor.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı Samsun'da 2 gün daha etkili olacak. Eksi 4 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları Cuma günü tekrardan 10 dereceye kadar çıkacak.